14. května 2013 • 09:05

Mourinha v Chelsea milují. Bylo by fajn, kdyby byl zpět, řekl Čech

Autor: iSport.cz, kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gólman Petr Čech se ve středu porve se svou Chelsea o vítězství v Evropské lize s Benfikou Lisabon. Rád by si připsal v téhle sezoně alespoň jednu trofej a spoléhá přitom i na dlouhodobou úspěšnost současného manažera Blues Rafy Beníteze. Zároveň však přiznal, že by uvítal, kdyby na Stamford Bridge vrátil kouč José Mourinho.



Rafael Benítez má ve sbírce úspěchů pořádnou kupu trofejí a Čech spoléhá na to, že jeho kouzlo bude fungovat i ve středu.

„Bylo by dobré, kdyby jeho úspěšná cesta pokračovala. Má hodně zkušeností, tak věřím, že nám to pomůže. Speciálně pro něj by to bylo hezké. Když převzal tým, nebylo to pro něj vzhledem k reakci fanoušků jednoduché. A teď jsme ve finále. I pro něj to má speciální náboj,“ řekl Čech.

Český reprezentant netuší, zda by si španělský manažer udobřil fanoušky, s nimiž od svého nástupu válčí.

„Záleží na jejich reakci. Od začátku, co přišel do Chelsea, dělá všechno pro to, abychom byli úspěšní. Tehdy se nám nedařilo, ale jeho působení je velice pozitivní, což se teď potvrzuje. A kdybychom to zakončili ještě vítězstvím, bylo by to o to lepší,“ poznamenal.

A co říká opora Chelsea na diskutovaný návrat kouče Josého Mourinha? „Jsou to všechno spekulace. Co se týče fanoušků i médií, bylo by to pro ně velice zajímavé. Všichni si tu jeho výstřednost a kvalitu zamilovali a určitě by bylo skvělé ho zase vidět zpátky,“ naznačil, že má extravagantní, ale úspěšný Portugalec v táboře „Blues“ ohromnou podporu.

Sám by se jeho návratu do klubu také nebránil. „Mám na něj výborné vzpomínky, navíc jsme s ním byli velice úspěšní a právě pod jeho vedením začala tohle úspěšné období. I pro mě by bylo zajímavé se vrátit v čase, kdyby se ta spolupráce zase obnovila,“ řekl Čech.

I když média v Anglii mají jasno, sám si netroufá tvrdit, jak jsou námluvy daleko. „Nevím, jak moc je to reálné, zatím je v Realu. (směje se) Má smlouvu se svým klubem, takže hrozně záleží, jak to všechno dopadne. Ideální by bylo zakončit tenhle týden úspěšně, a si počkat, co se stane,“ usmál se Čech.

Velký rozhovor s Petrem Čechem čtěte v úterním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud