15. května 2013 • 22:56

VIDEO: Geniální Čech založil gólovou akci! Zakončil ji Torres

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gólman Petr Čech je prostě světová extratřída. Nejen, že dokáže v dresu Chelsea chytat tutové šance soupeřů, ve finále Evropské ligy dokonce rozjel gólovou akci svého týmu. Jeho dlouhé vyhození ve druhé půli bitvy s Benfikou Lisabon se dostalo k rychlíku Torresovi, jenž sólo zakončil gólem do sítě Orlů z Lisabonu. Chelsea v tu chvíli vedla 1:0, nakonec vyhrála 2:1.



Po hodině hry finálové bitvy předvedla Chelsea akci, kterou by mohli experti tisknout ve fotbalových učebnicích. Petr Čech dlouhým výhozem poslal míč na polovinu hřiště, kde jej prodloužil Mata na sprintujícího Španěla Torrese.

VIDEO: Podívejte se na gólovou akci Chelsea z finále Evropské ligy

Toho se sice snažil za pomoci faulu zastavit jeden z beků Benfiky, jenže útočník ataky ustál. A co víc, udělal kličku vybíhajícímu gólmanu Arturovi, akci pak zakončil trefou do prázdné branky.

Španělský střelec, který ve velké části sezony sklízel posměch kvůli trápení v koncovce, se tak stal hrdinou tábora „Blues“. Přitom v Evropské lize to byla už jeho šestá trefa, díky které se dělí mezi střelci této soutěže o bronzový stupínek.

Radost z gólu měl sice Torres ohromnou, za chvíli ale londýnský tým inkasoval z penalty na 1:1, když se trefil kanonýr Cardozo a finále bylo opět otevřené. V 82. minutě pak Čech fantastickým zákrokem vytáhl míč nad břevno opět po ráně Cardoza.

Útočník Chelsea Torres faul soupeře ustál a vstřelil první gól londýnského týmu ve finále Evropské ligy
Útočník Chelsea Torres faul soupeře ustál a vstřelil první gól londýnského týmu ve finále Evropské ligy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud