1. srpna 2013 • 20:55

Kouč Jablonce Skuhravý: Do Norska pojedeme pro postup!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce vydřeli v úvodním zápase 3. předkola Evropské ligy výhru 2:1 nad norským Strömsgodsetem až díky gólu v nastavení. Kouč Severočechů Roman Skuhravý ale tvrdí, že tahle trefa může mít pro jeho tým postupovou cenu. „Jsem přesvědčený, že ten gól bude hrát obrovskou roli. S plným respektem k soupeři jedeme do Norska pro postup,“ tvrdí Skuhravý.



Severočeši zápas dobře rozjeli, získali i vedení, ale na konci poločasu i na startu druhé půli se dostal do hry norský celek.

„Vypadli jsme z role. V plné nahotě se ukázalo, že nejsme prostě zvyklí hrát takovéhle zápasy, které se prostě musejí vyhrát, nejlépe bez obdrženého gólu. V tom má Plzeň před námi všemi obrovský náskok,“ vystihl problém svého týmu trenér Skuhravý.

Nakonec ale Jablonec zabral a vydřel vítězství. To kouče moc těšilo. „Chci poděkovat hráčům, za vítězstvím jsme dnes šli. Nechci spekulovat, co pro nás znamená obdržený gól. Naopak chci vyzdvihnout to, že jsme v 90. minutě dali na 2:1. Do Norska pojedeme pro postup,“ dodal.

Jenže poraženecká nálada nevládne ani v táboře soupeře. Kouče Ronnyho Deila sice mrzel inkasovaný gól z penalty, ale to prý byl pro jeho tým budíček.

„Pak jsme začali hrát fotbal, začali si vytvářet šance a vyrovnali. V závěru utkání jsme se ale znovu dostali do problémů, protože jsme přestali hrát svou hru,“ konstatoval kouč norského týmu.

„Inkasovaný gól byl výsledkem tří chyb za sebou. Přál jsem si remízu 1:1, ale když se podíváme na ten dvojzápas jako celek, myslím, že máme dobrou šanci do odvety,“ naznačil kouč Jablonci, že i norský tým myslí před druhým duelem na postup.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vít Beneš tečoval míč do vlastní sítě
Vít Beneš tečoval míč do vlastní sítě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud