Jan Malý
31. července 2014 • 14:10

Plzeň hraje o Evropu i trenéra. Zápas napoví o pozici Uhrina

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUMUNSKA | V Rumunsku si vydobyl respekt, který zmiňoval i trenér Ploješti Razvan Lucescu. Teď však trenéra Plzně Dušana Uhrina mladšího čeká v zemi, kde má jeho jméno zvuk, důležitý zápas, který může napovědět o jeho budoucnosti na západě Čech. Tuzemští vicemistři dnes vstupují do Evropské ligy prvním utkáním v jejím 3. předkole na půdě rumunského Petrolul Ploješť.



Horké počasí v Rumunsku jako by symbolizovalo pozici plzeňského trenéra Dušana Uhrina mladšího. Po vrtkavém vstupu do nové sezony se syn kouče vicemistrů Evropy z roku 1996 ocitl pod tlakem a dnes v Ploješti ve vstupu do 3. předkola může svou pozici vylepšit, nebo si naopak ještě přitížit.

Sám trenér se snaží od spekulací o své budoucnosti uniknout. „Žádný tlak necítím,“ ujistil Uhrin. „Samozřejmě, že to vnímám, ale dneska je pro mě přednější soustředit se na utkání. Kdybych se měl soustředit na to, co napíšou média, tak bych fotbal vůbec nemohl dělat,“ dodal Uhrin.

Pavel Horváth poslal z pokutového kopu Plzeň znovu do vedeníFoto ČTK

Podle informací deníku Sport se vedení Plzně Uhrinovou budoucností zabývalo a svého kouče se rozhodlo podržet (hlasování skončilo 3:1 v jeho prospěch).

V Ploješti o aktuálních problémech Plzně vědí a větří naději, že by jich mohli využít ve svůj prospěch.

„Ale Plzeň je pro nás těžkým soupeřem, má velké zkušenosti z evropských pohárů, zatímco my jsme teprve na počátku našeho projektu,“ řekl trenér Petrolulu Razvan Lucescu.

Právě o to, že už jsou poháry otřískaní, se mohou Plzeňští opřít. V posledních třech sezonách se dostali vždy do základní pohárové skupiny (2x Liga mistrů, 1x Evropská liga), třikrát po sobě hráli ve vyřazovací části Evropské ligy.

A i další historické momenty nahrávají úspěchu Plzně. Dušanu Uhrinovi mladšímu se daří proti Lucescovým. Mirceu Lucesca se Šachtarem Doněck vyřadil na jaře z Evropské ligy. „Hrál jsem proti Šachtaru i několik přátelských zápasů a nikdy jsem neprohrál,“ připomněl Uhrin zároveň.

Proti Razvanu Lucescovi, jenž je Mirceův syn, nastoupil dvakrát, jednou v rumunské lize a jednou ještě v Poháru UEFA s Mladou Boleslaví, rovněž neprohrál. Ale jak říká Pavel Horváth, statistika může být hezká, ale je třeba ji potvrdit na hřišti.

Milan Petržela z Plzně obchází příbramského gólmana Boháče, který jej zastavil faulem. Příbram dala zásluhou Horvátha gól a vedla v Příbrami 2:1. Nakonec duel skončil 2:2
Milan Petržela z Plzně obchází příbramského gólmana Boháče, který jej zastavil faulem. Příbram dala zásluhou Horvátha gól a vedla v Příbrami 2:1. Nakonec duel skončil 2:2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud