21. srpna 2014 • 21:50

Nadějná remíza! Spartu spasil Krejčí, Zwolle navíc nedalo penaltu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty vybojovali v prvním zápase závěrečného předkola Evropské ligy s nizozemským Zwolle nadějný výsledek do odvety. Na hřišti soupeře díky vyrovnávací trefě Ladislava Krejčího z 82. minuty vydolovali remízu 1:1, která jim dává před zápasem v Praze solidní pozici. Spartě pomohl brankář David Bičík, který v první půli chytil penaltu, nařízenou po faulu Brabce na Necida. Odveta se hraje za týden na Letné.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Sparta nastoupila bez potrestaného záložníka Váchy a v obraně místo v poslední době chybujícího Švejdíka dostal šanci Brabec. V základu Zwolle se poprvé objevil někdejší útočník Slavie Necid, který do Nizozemska přišel minulý týden na hostování z CSKA Moskva.

A právě Necid byl v prvním poločase na umělém povrchu stadionu Ijsseldelta u všeho důležitého. Nejprve po jeho přiklepnutí střílel nepřesně Drost, pak český útočník sám zakončoval a ve 20. minutě ho fauloval Brabec a rozhodčí odpískal penaltu. Spartu ale zachránil brankář Bičík a Van der Werffův pokus vyrazil.

Bičík do přestávky spasil Spartu ještě dvakrát. Po půlhodině hry zlikvidoval Saymakovu ránu, mířící do horního rohu, a poté si poradil i s Thomasovou střelou k tyči.

Hosté se dostali do hry až v závěru poločasu, Krejčí ale ani jednou neuspěl. Nejdřív mu chybnou rozehrávkou nabídl šanci gólman Boer, který si pak na brankové čáře poradil i s nedůrazným pokusem sparťanského záložníka.

Po přestávce tempo trochu opadlo, přesto Zwolle mělo nadále převahu. Do největší šance se však dostala Sparta. Kadeřábek zatáhl míč do vápna, přihrál Dočkalovi, který našel Lafatu, jeho tečovanou střelu ale z brankové čáry vykopl obránce.

Zwolle ale nadále drželo o míč a v 77. minutě se dočkalo zasloužené branky. Od Lukokiho se míč přes Necida dostal k Drostovi, který vrátil balon rozběhnutému Lukokimu a pro něj už nebyl problém zblízka zakončit akci gólem.

Sparta ale ještě stihla odpovědět. Střídající Vacek se na pravé straně prokličkoval až do vápna, zpětnou přihrávkou našel Krejčího a ten i díky teči domácího obránce zařídil Pražanům mnohem lepší pozici do domácí odvety.

VIDEO: Sparta veze ze Zwolle nadějnou remízu

PEC Zwolle - Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky:
77. Lukoki - 82. L. Krejčí. Rozhodčí: Oliver - Burt, Herbert (všichni Angl.).
ŽK: Lukoki, Van Polen - Matějovský. Diváci: 11 000.
Zwolle: Boer - Van Polen, Van der Werff, Sainsbury, Van Hintum - Saymak, Ioannidis (46. Lukoki), Rienstra - Dros, Thomas (65. Nijland), Necid. Trenér: Jans.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, J. Brabec, Costa - Matějovský, Mareček, Hušbauer (66. Přikryl) - Dočkal (76. Vacek), L. Krejčí - Lafata (90.+1 Bednář). Trenér: Lavička.

Sparťan Jakub Brabec (vpravo) bojuje o míč s Tomášem Necidem ze Zwolle
Sparťan Jakub Brabec (vpravo) bojuje o míč s Tomášem Necidem ze Zwolle

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud