22. srpna 2014 • 04:59

Klíčový gól Sparty: Vackova paráda i černá práce Kadeřábka

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to důležitá branka. Nesmírně cenná. Rozhodující akce z 82. minuty dala Spartě naději do odvety, do které vstoupí se vstřeleným gólem na hřišti soupeře. Na půdě Zwolle uhrála solidní remízu 1:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Hodně chválený ještě dlouho bude Kamil Vacek. Vzal míč, nijak se nerozmýšlel. A prostě se rozběhl. Udělal to nejlépe, jak mohl. V dresu Sparty se blýskl vůbec poprvé po návratu z Itálie.

Za nepříznivého stavu a osm minut před koncem utkání rozjel velkolepou individuální akci. Po pravé straně prošel přes tři hráče a zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Ladislava Krejčího.

„Viděl jsem to tam otevřené a řekl si, že to musím zkusit, protože jsem věděl, jak důležité utkání to bylo, a ztratit ho by byla škoda. Láďa to pak trefil dobře, i když to vůbec nebyl jednoduchý balon,“ popisoval rozhodující akci Vacek pro klubový web Sparty.

Krejčímu již stačilo seřídit si mušku a překonat brankáře Zwolle. Vyšlo to – Sparta vyrovnala na 1:1.

Čeho si ale divák na první pohled nemusel všimnout, byla i vynikající práce Pavla Kadeřábka. V době, kdy Vacek vběhl s míčem do šestnáctky, letenský bek hlídal Tomáše Necida. Nedal mu šanci vystartovat proti míči a pokusit se ho uzmout.

„Udělal to výborně,“ chválil svého spoluhráče Vacek. „Viděl, že jsem rozběhnutý a chtěl mi udělat prostor.“

Kadeřábek úspěšným pokrytím exslávistického forvarda uvolnil Vackovi cestu směrem k brance a díky jeho černé práci trvalo vedení domácího Zwolle pouhých pět minut.

VIDEO | Podívejte se na sestřih klíčových okamžiků zápasu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud