28. srpna 2014 • 22:20

Výhra a POSTUP! Sparta porazila Zwolle 3:1 a vydělala 36 milionů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byli pod tlakem, teď mohou slavit. Fotbalisté Sparty postupují do základní skupiny Evropské ligy, když po remíze 1:1 na hřišti soupeře v domácí odvetě porazili Zwolle 3:1. Před přestávkou vstřelil góly českého mistra Ladislav Krejčí a Bořek Dočkal, po výměně stran zvyšoval Jakub Brabec. Nizozemský tým se zmohl jen na snížení z penalty. Tým trenéra Vítězslava Lavičky postupem vydělal 36 milionů, soupeře ve skupině se dozví při zítřejším losu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 8. • 20:30
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
3:1
ONLINE
28. srpna
20:30
PEC Zwolle
PEC Zwolle
Góly

Domácí: 10. Krejčí, 44. Dočkal, 63. Brabec

Hosté: 83. Nijland

Sestavy

Domácí: Bičík – Kadeřábek, Kováč, Brabec, Costa – Mareček – Dočkal, Vacek (84. Konate), Matějovský, Krejčí (89. Breznaník) – Lafata (C) (90+1. Nešpor)

Hosté: Boer – van Polen (C), Sainsbury, van der Werff, van Hintum – Drost, Saymak, Rienstra – Lukoki (77. Dekker), Necid (53. Nijland), Thomas (69. Moro)

Karty

Domácí: Matějovský, Brabec, Costa

Hosté: Sainsbury

Rozhodčí

Bebek – Petrović, Grgić

Stadion

Stadion Letná (Praha)

Návštěva

16 612 diváků

Sparta k zápasu nastoupila ve stínu černé výsledkové série táhnoucí se od vyřazení v kvalifikaci Ligy mistrů, po které se začalo spekulovat o Lavičkově odvolání. Proti Zwolle se navíc musela obejít bez Hušbauera, kterého nahradil Vacek. Oproti nepovedené generálce na Dukle se do sestavy vrátili Dočkal, Lafata i Krejčí. V základu Zwolle nechyběl exslávista Tomáš Necid, který v Nizozemsku hostuje z CSKA Moskva.

A právě Necid si připsal první nebezpečnou střelu zápasu. Ve čtvrté minutě se dostal k odraženému míči po průniku Drosta, Bičík ale střelu českého útočníka vyrazil. O chvíli později si domácí brankář poradil i s nepříjemnou Drostovou tečí.

S klubovým maskotem oslavil jeden z gólů asistent trenéra Václav Jílek
S klubovým maskotem oslavil jeden z gólů asistent trenéra Václav Jílek

Sparta se ke slovu dostala poprvé v 10. minutě a hned udeřila. Po chybě hostujícího stopera Van der Werffa se dostal do úniku Krejčí a s přehledem proměnil. Zápas poté ubral na tempu a o rozruch se postaralo jen Bičíkovo nejisté vyběhnutí, Thomas ale odkrytou branku netrefil.

Dvě minuty před přestávkou se z letargie posledních zápasů probral Dočkal a tečovanou střelou poslal Spartu do dvoubrankového vedení. Opět u toho byl Van der Werff, který tak potvrdil roli smolaře dvojzápasu, protože v úvodním utkání neproměnil penaltu.

Po přestávce Zwolle sice drželo míč, ale šanci na kontaktní gól si nevypracovalo. Sparta střílela z dálky - nejprve těsně minul Vacek, po něm stejně dopadl i Dočkal, ujal se až po hodině hry pokus Brabce z hranice vápna. Hosté sice v závěru snížili z penalty, kterou po faulu Vacka na Saymaka proměnil Nijland, šlo ale je o kosmetickou úpravu skóre. Sparta si tak alespoň částečně spravila chuť po vyřazení z Ligy mistrů.

Sparta - Zwolle: Tak vypadaly góly Krejčího a Dočkala
Video se připravuje ...

Sparta Praha - PEC Zwolle 3:1 (2:0)

Branky: 10. L. Krejčí, 44. Dočkal, 62. J. Brabec - 83. Nijland. Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Grgič (všichni Chorv.). ŽK: Matějovský, J. Brabec, Costa - Sainsbury. První zápas: 1:1, postoupila Sparta. Diváci: 16.612.

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, J. Brabec, Costa - Mareček - Dočkal, Vacek (83. Konaté), Matějovský, L. Krejčí (89. Breznaník) - Lafata (90. Nešpor). Trenér: Lavička.

Zwolle: Boer - Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Lam - Drost, Saymak, Rienstra - Lukoki (77. Dekker), Necid (54. Nijland), Thomas (69. Moro). Trenér: Jans.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud