18. září 2014 • 04:50

Hamšíka chtěli ve 14 do Sparty, ale nevyšlo to. Teď mě to nemrzí, říká

Autor: kah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jednou z hlavních hvězd italské Neapole, jako kluk ale mohl zamířit do týmu jejího čtvrtečního soupeře. Slovenský reprezentant Marek Hamšík byl ve čtrnácti letech ve Spartě na zkoušce a uspěl, z jeho přesunu do Prahy ale nakonec sešlo. Dnes se s ní utká v prvním kole Evropské ligy.



V žákovských kategoriích Hamšíkova rodina zkoušela prodat jeho talent právě ve Spartě. „Bylo mi čtrnáct. Nebylo to tak, že by nás Sparta oslovila, spíš jsme se sami nabídli, táta mi domluvil v Praze týdenní zkoušku, tak jsme se přišli ukázat,“ vzpomíná v rozhovoru pro čtvrteční deník Sport.

„Sparta pak měla zájem, ale padlo to kvůli nějakému pracovnímu povolení, které táta nedostal. Musel by pracovat v Čechách, já tehdy nemohl ještě přijet sám,“ popisuje svoji sparťanskou anabázi slovenská hvězda.

A jestli toho jako malý kluk litoval? „Když už se na to dívám teď, tak ne,“ směje se Marek Hamšík, který před úvodním duelem se Spartou připomíná, že cíle Neapole v Evropské lize jsou hodně vysoko. „Ale musíme jít postupně,“ dodává.

Velký rozhovor s Markem Hamšíkem čtěte ve čtvrtečním Sportu

Slovenský kapitán Marek Hamšík.
Slovenský kapitán Marek Hamšík.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud