Jan Podroužek
18. září 2014 • 14:07

Hušbauer se ukáže v Itálii. Může to být motivace, tvrdí kouč Sparty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NEAPOLE | ONLINE 21:05 | Museli překonávat skoro dva tisíce kilometrů, aby si jej prohlédli. A aby po několika sledovačkách řekli, že je zajímá. Že ho chtějí. Takhle zareagovala třeba česká trenérská legenda Zdeněk Zeman v Cagliari. Najednou ho mají kousek od sebe. Josef Hušbauer přijel se Spartou do Neapole k úvodnímu zápasu skupiny Evropské ligy. 24letý záložník bude chtivým Italům blízko.



MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 9. • 21:05
SSC Neapol
SSC Neapol
3:1
ONLINE
18. září
21:05
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 23. Higuaín, 52. Mertens, 80. Mertens

Hosté: 14. Hušbauer

Sestavy

Domácí: Rafael Rafael Cabral – Henrique, Albiol, Koulibaly, Britos – Callejón (84. David López), Gargano, Inler, Mertens – Hamšík (C) (82. Zúñiga) – Higuaín (70. Michu).

Hosté: Bičík – Kadeřábek, Kováč, Brabec, Nhamoinesu – Mareček, Matějovský – Dočkal (75. Konaté), Hušbauer (78. Bednář), Krejčí – Lafata (C) (85. Schick).

Náhradníci

Domácí: Andújar, Maggio, Zúñiga, López, Michu, Insigne, Zapata

Hosté: Štěch, Švejdík, Vacek, Konaté, Breznaník, Bednář, Schick

Karty

Domácí: Mertens

Hosté: Nhamoinesu, Bednář

Rozhodčí

Kevin Blom – Patrick Langkamp, Bas van Dongen – Mario Diks (všichni Nizozemsko)

Stadion

Stadio San Paolo, Neapol

Není teď na podzim víc českých týmů v pohárově Evropě. Sparta zůstala jediná. A dnes do toho řízne na stadionu San Paolo. Tady hraje Neapol, třetí tým minulého ročníku Serie A. Samá hvězda v kopačkách, na lavičce Rafael Benítez. Českému mistrovi začíná bitva v Evropské lize v kulisách zchátralého betonového kolosu. A od začátku by měl nastoupit i záložník Josef Hušbauer, který tu má obdivovatele. Hlavně Cagliari po něm pořád touží.

Nemoc už ustoupila. V posledním ligovém zápase v Teplicích šel do hry až na poslední půlhodinu, to aby si kouč Vítězslav Lavička ohlídal jeho zdravotní stav a nepřetáhl ho těsně před Neapolí.

„Pepík je stoprocentně připraven, aby nastoupil k utkání,“ řekl před odletem z Prahy k Hušbauerovu stavu sparťanský trenér. Nemyslel tím, že krále minulého ligového ročníku určitě pošle dnes do sestavy. Nic konkrétního říkat nechtěl.

„Utkání v Teplicích nám zkrátka posloužilo k tomu, abychom si vyzkoušeli určité varianty ve hře a pak i personální obsazení,“ vysvětluje Lavička. A v sestavě mu podle jeho slov zůstává jediný otazník. Večer půjde do dresu buď Vacek, který Na Stínadlech vyběhl v základu, nebo Hušbauer. Podle informací Sportu má zvítězit druhý.

Výborná příležitost, jak se v Itálii, v blízkosti zájemců, prodat. Hušbauerova stokrát popsaná výjimečná sezona 2013/2014, v níž se stal Králem střelců i Králem ligových trávníků, mu logicky dohodila uchazeče. Hlavně v Serii A. Nejdřív se spekulovalo o Laziu, nejjasnější je ale vábivá píseň Zemanova Cagliari.

„Obecně jsme rádi, že Spartu můžeme prezentovat v pohárové Evropě. A samozřejmě každý z hráčů má možnost prezentovat i sám sebe, Pepík není výjimkou. Víme, že proběhl a probíhá zájem konkrétně odsud z Itálie, o to větší motivací pro něj dnešní utkání může být,“ uvědomuje si Lavička.

Stěhování nejdřív v zimě

Italské přestupní okno se s posledním srpnem zaklaplo. Zavřené jsou i pohárové soupisky. To ale neznamená, že není možné dohadovat dodatečné příchody. Jestli Hušbauera někdo v tuhle chvíli užene, český reprezentant by se stěhoval v zimě.

Jenže král by teď potřeboval zvednout své žezlo. Jeho herní rozpoložení bylo od začátku sezony hlušší. Gólově se prosadil zatím jen v prvním kole na Bohemians, forma pryč. V druhé půlce srpna ho skosila viróza, nemohl se tedy ani vmáčknout do národního výběru Pavla Vrby pro kvalifikaci s Nizozemskem.

Tohle ale dnešním večerem může zahnat. Přivolat konečně na desátý pokus Spartě tři body na půdě italského soupeře. A znovu nažhavit lichotivé nabídky na přestup.

Dva zkušení hráči, na které bude Sparta sázet. David Lafata a Marek Matějovský.
Dva zkušení hráči, na které bude Sparta sázet. David Lafata a Marek Matějovský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud