18. září 2014 • 21:00

Pokořená Sparta! Letenští přišli o slibné vedení a padli v Neapoli

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty nezvládli vstup do základní skupiny Evropské ligy. Na půdě italské Neapole prohráli 1:3. Začátek utkání přitom patřil letenskému týmu. Hosté šli do vedení 1:0 po brance Josefa Hušbauera, to ale nevydrželo dlouho. Domácí z penalty vyrovnali a posléze i otočili stav utkání ve svůj prospěch.  Utkání jsme sledovali ONLINE na portálu iSport.cz



ONLINE přenos z utkání Neapol - Sparta  ZDE

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 9. • 21:05
SSC Neapol
SSC Neapol
3:1
ONLINE
18. září
21:05
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 23. Higuaín, 52. Mertens, 80. Mertens

Hosté: 14. Hušbauer

Sestavy

Domácí: Rafael Rafael Cabral – Henrique, Albiol, Koulibaly, Britos – Callejón (84. David López), Gargano, Inler, Mertens – Hamšík (C) (82. Zúñiga) – Higuaín (70. Michu).

Hosté: Bičík – Kadeřábek, Kováč, Brabec, Nhamoinesu – Mareček, Matějovský – Dočkal (75. Konaté), Hušbauer (78. Bednář), Krejčí – Lafata (C) (85. Schick).

Náhradníci

Domácí: Andújar, Maggio, Zúñiga, López, Michu, Insigne, Zapata

Hosté: Štěch, Švejdík, Vacek, Konaté, Breznaník, Bednář, Schick

Karty

Domácí: Mertens

Hosté: Nhamoinesu, Bednář

Rozhodčí

Kevin Blom – Patrick Langkamp, Bas van Dongen – Mario Diks (všichni Nizozemsko)

Stadion

Stadio San Paolo, Neapol

Sparta začala zakřiknutě, domácí toho ale nedokázali využít a naopak prakticky z první vážné akce pražského celku inkasovali. Krejčího centr srazila obrana Neapole na roh, po něm se k odraženému míči dostal Hušbauer a střelou o tyč skóroval.

Vedení však Spartě nevydrželo ani deset minut. Hamšík po individuální akci trefil břevno, ale po dorážce Callejóna zahrál padající Costa rukou a rozhodčí nařídil penaltu. Brankář Bičík sice vystihl směr, bývalý střelec Realu Madrid Higuaín přesto vyrovnal.

Ve 33. minutě mohla jít Neapol do vedení, ale Callejónova tvrdá rána z vápna skončila pouze na břevně. Vzápětí zahrozila i Sparta, jenže po pěkné kombinaci ve vápně Neapole trefil Matějovský pouze blokující obránce.

Smutek sparťanských fotbalistů po utkání v Neapoli.
Smutek sparťanských fotbalistů po utkání v Neapoli.

Nerozhodný stav po přestávce vydržel šest minut. Higuaín přešel přes Krejčího, odcentroval a Mertens ve skluzu tečoval míč do branky. Po hodině mohlo být se Spartou ještě hůř, ale Hamšík z dorážky mířil vysoko nad a v 66. minutě neplatil Mertensův gól kvůli hraní rukou.

Devět minut před koncem už ale belgický reprezentant po slalomu mezi hostujícími obránci přidal regulérní branku a ukončil černou sérii Neapole proti českým klubům. Italský celek totiž v předchozích čtyřech zápasech s nimi uhrál jedinou remízu.

Sparta, kterou ještě v nastavení zachránil od čtvrtého gólu skvělým zákrokem Bičík, se naopak ani na jedenáctý pokus nedočkala v Itálii vítězství.

Zápas 1. kola základní skupiny I fotbalové Evropské ligy:

SSC Neapol - Sparta Praha 3:1 (1:1)

Branky: 51. a 81. Mertens, 22. Higuaín z pen. - 14. Hušbauer. Rozhodčí: Blom - Langkamp, Van Dongen - Makkelie, Janssen (všichni Niz.). ŽK: Mertens - Costa.

Sestavy:

Neapol: Cabral - Henrique, Albiol, Koulibaly, Britos - Gargano, Inler - Callejón (84. D. López), Hamšík (82. Zúňiga), Mertens - Higuaín (69. Michu). Trenér: Benítez.

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, J.

Brabec, Costa - Hušbauer (78. Bednář), Mareček, Matějovský - Dočkal (75. Konaté), L. Krejčí - Lafata (84. Schick). Trenér: Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud