19. září 2014 • 10:30

Straku rozladil debakl Slovanu: Zahodili jsme, co jsme vybojovali

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovanu Bratislava vstoupili do základní části Evropské ligy debaklem 0:5 na hřišti Young Boys Bern a trenér František Straka neskrýval rozčarování. Slovenský šampion, soupeř pražské Sparty ve skupině I, podle českého kouče ve čtvrtek znehodnotil své předchozí účinkování v pohárových předkolech.



MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 9. • 21:05
Young Boys Bern
Young Boys Bern
5:0
ONLINE
18. září
21:05
ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava
Góly

Domácí: 5. Lecjaks, 29. Steffen, 63. Nuzzolo, 80. Nikçi, 90+2. Hoarau

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mvogo – Hadergjonaj, von Bergen (C), Rochat, Lecjaks – Bertone, Sanogo Junior – Steffen (79. Nikçi), Costanzo (64. Kubo), Nuzzolo – Afum (70. Hoarau).

Hosté: Perniš (C) – Čikoš, Hudák, Gorosito, Kolčák – Grendel (63. Milinković), Lásik, Halenár (76. Jakúbek) – Mészáros (71. Žofčák), Peltier, Kubík.

Náhradníci

Domácí: Wölfli, Wüthrich, Sutter, Gajić, Nikçi, Kubo, Hoarau

Hosté: Poláček, Niňaj, Vrablec, Žofčák, Milinković, Jakúbek, Fořt

Karty

Domácí: Steffen

Hosté: Grendel, Kolčák, Peltier, Jakúbek

Rozhodčí

Kučin – Bělskij, Hodin (vš. KAZ)

Stadion

Stade de Suisse, Bern, Švýcarsko

"Tento výsledek mě neskutečně mrzí, i kvůli našim fanouškům, kteří za námi vycestovali do Bernu. Zahodili jsme za hlavu to, co jsme si velmi těžce vybojovali v předkolech Ligy mistrů postupem do skupiny Evropské ligy," citoval server sport.sk Straku.

Jeho svěřenci úspěšně prošli přes 2. a 3. předkolo Ligy mistrů a vypadli až v play off s Borisovem, což jim přineslo účast ve skupině Evropské ligy. Ve čtvrtek ale na umělé trávě ve Švýcarsku naprosto selhali a utrpěli nejhorší pohárový debakl za posledních pět let. Nepřálo jim ani štěstí, protože hned třikrát trefili brankovou konstrukci a rozhodčí jim kvůli domnělému ofsajdu chybně neuznali gól za stavu 2:0 pro Bern.

"Prohra je úplně zasloužená, i když příliš krutá. Měli jsme svoje šance a třikrát trefili tyč nebo břevno. Ale náš výkon byl velmi špatný," připustil Straka. "Teď musíme co nejrychleji najít příčiny, proč k tomu došlo. Věřím, že nic takového se už nebude opakovat," dodal český kouč.

Slovan po jeho letním příchodu vyhrál prvních šest soutěžních duelů sezony, v poslední době se ale trápí. Už v generálce na Bern utrpěl vysokou porážku 0:3 v Žilině. "Byl to z naší strany velký kolaps. Něco podobného se nám stalo i v lize s Žilinou. Byli jsme slabší ve hře s balonem, nedokázali jsme ho udržet, byli jsme pomalí. Soupeř byl agresivnější, lepší ve všech herních činnostech," uznal brankář Dušan Perniš.

Slovan se psychicky nalomil hned v úvodu utkání, kdy se po čtyřech minutách s pomocí tyče prosadil český obránce Bernu Jan Lecjaks. "Dostali jsme pořádnou facku. Ani jsme se ještě pořádně nedotkli míče a už jsme prohrávali 0:1. Potom se to už vezlo. Nehráli jsme dobře. Hrát na umělé trávě je něco jiného než na přírodní, za soupeřem jsme nestíhali," doplnil útočník Juraj Halenár.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud