Jan Podroužek
20. září 2014 • 04:59

Sparta riskuje s obránci! Costa je z formy, za Kadeřábka není náhrada

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ctnost Sparty je teď bída Sparty. Krajní obrana, především levá strana. Costa Nhamoinesu. Úkaz, který přišel loni v červenci. Šlachy, svaly, rychlost, spolehlivost, obrovská podpůrná páka v ofenzivě. Je to pryč.



 Z reprezentanta Zimbabwe je torzo, které se v Neapoli v úvodním zápase Evropské ligy zase o něco víc rozdrolilo. Zůstává jen stabilní forma Pavla Kadeřábka napravo, ale alternace v kádru za tahle jména téměř neexistuje.

Byl to skvělý příběh. Syn ulice, pastevec, co přišel do Prahy a ta mu padla k nohám. Vynikající fotbalista, ten Costa, padalo dennodenně. Jenže letošní léto ho o tyhle lichotky okradlo. Zůstal hráč totálně z formy, za kterého navíc nemají ve Spartě pořádně nachystanou náhradu.

Souboj mezi Inlerem, Henriquem a Costou.Foto Barbora Reichová (Sport)

Logicky se nabízí myšlenka, že hráč s takovou (ne)formou si musí sednout. Jenže Lavička v tuhle chvíli nemá na sto procent přichystanou alternaci. Před třemi týdny navíc pustilo vedení do Jihlavy na hostování Matěje Hybše, hráče, který se právě na Costův post třásl.

A kdo teď plní roli dvojky na levém beku? „Manuel Pamič,“ prozradil po utkání v Neapoli Lavička. V áčku nemá v probíhajícím ročníku jediný zářez, jen jednou v přípravě dostal prostor.

Jistota zůstává napravo. Pavel Kadeřábek je pořád věrný své formě, jenže přijít může psychická přetaženost. A kdo za něj? Ve sparťanském kádru není žádný další pravý obránce, varianta se nabízí předělat záložníka Tomáše Přikryla, který si teď léčí zranění.

Start Evropské ligy Spartě ukázal, že kraje obrany jsou zranitelné. A ten levý se potřebuje kvapem probrat.

VÍCE INFORMACÍ O KÁDRU SPARTY A DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI ČTĚTE V SOBOTNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Obránce Sparty Costa v souboji se záložníkem Neapole José Callejónem
Obránce Sparty Costa v souboji se záložníkem Neapole José Callejónem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud