Pavel Janega
22. října 2014 • 18:08

Lavička před Slovanem: Chovancův i Sieglův styl práce znám

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Proti Spartě vyběhnou fotbalisté Slovanu Bratislava v Evropské lize poprvé pod novým koučem Jozefem Chovancem. To je velká nevýhoda pro letenského trenéra Vítězslava Lavičku. Své svěřence připravoval na soupeřův herní styl, který se po odchodu Františka Straky a nástupu Chovance jistě změní.



Je pro vás velkou komplikací, že Slovan odehraje první zápas pod vedením Jozefa Chovance zrovna proti Spartě?
"Při přípravě na Slovan jsme počítali s tím, že si hru nastudujeme z DVD. Soupeře jsme chtěli vidět i naživo o víkendu, ale bohužel realita byla taková, že zápas s Trnavou odložili. To je určitá věc oproti původnímu plánu. Ale informací o Slovanu máme dost."

V čem se změní hra Slovanu pod Jozefem Chovancem?
"To jsou spekulace. Samozřejmě, že pod Strakou měl Slovan zažitý určitý herní styl, ale dovolím si podotknout, že Chovancův a Sieglův styl práce znám, protože jsme spolu v minulosti spolupracovali. Nedokážu sice říct, jakým způsobem se jejich styl hry změní, na druhou stranu měl Slovan dostatečný prostor, aby potrénoval a aby se trenéři seznámili s novým týmem. To nejpodstatnější ale bude, abychom navázali na náš způsob hry."

Tisková konference před čtvrtečním utkání Sparty a Slovanu.
Video se připravuje ...

A potvrdit formu, kterou Sparta má...
"V Brně jsme se prezentovali dobrým výkonem. Jsme rádi, že naši reprezentanti si přenesli do klubu herní pohodu a kvalitu. Atmosféra v týmu je velmi dobrá, ale neupadáme do přehnaného uspokojení. Vždycky je před námi nová výzva."

Mluvil jste před čtvrtečním utkáním s Jozefem Chovancem?
"Komunikace mezi námi proběhla, když jsem se dozvěděl, že ve Slovanu dochází ke změně na postu trenéra. Chovancovi a Sieglovi jsem poslal SMS zprávu s gratulací. Stejně tak jsem napsal i odstupujícímu kouči Strakovi. Ale osobně jsem s nikým z nich nemluvil."

Jak hodnotíte současnou formu Slovanu?
"Přes všechny události, kterými si prošel, k němu stále cítíme respekt. Na začátku sezony měl blízko k tomu, aby prošel do Ligy mistrů. Takže rozhodně nepřijíždíme tak, že bychom měli nosy nahoře, že by nám vítězství spadlo do klína. To vůbec ne. Navíc, jak jsem četl ohlasy z jejich tábora, tak jsou hodně odhodlaní. Pro ně je to začátek nové éry. Očekávám náročný zápas."

Jak osobně vzpomínáte na federální derby mezi Spartou a Slovanem?
"Naše vzájemné zápasy vždycky měly svůj extra náboj. Pokaždé to byla bitva v dobrém slova smyslu. Zápas byl atraktivní pro fanoušky obou klubů. Přitahoval bez rozdílu, jestli se hrálo v Bratislavě nebo v Praze. Teď se situace změnila, jsme dvě rozdílné země, ale atraktivita a federální rivalita tohoto zápasu hlavně mezi fanoušky přetrvává."

Vybavíte si jeden zápas se Slovanem, ve kterém jste nastoupil?
"Po mém příchodu do Sparty na jaře 1983 jsem vstřelil svoji první ligovou branku za Spartu, to utkání se hrálo na Letné."

Záložník Lukáš Vácha s Romanem Bednářem.
Záložník Lukáš Vácha s Romanem Bednářem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud