23. října 2014 • 22:20

Lavička o chování fanoušků Sparty: Poškozuje to celý klub!

Autor: pod, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z vítězství měli radost, z chování vlastních příznivců ale byli upřímně naštvaní a smutní. Fotbalisté Sparty v čele s trenérem Vítězslavem Lavičkou po zápase na půdě Slovanu Bratislava odsoudili excesy fanoušků, kvůli kterým se duel dokonce na 35 minut přerušil. „Radost z výhry není taková,“ přiznal po utkání v rozhovoru pro Českou televizi rozhozený střelec David Lafata.



Obvykle se fanoušky snaží hájit, váží si jich. Tentokrát ale Lavička pro jejich chování pochopení neměl. Kotel Sparty totiž prolomením plotu kolem svého sektoru a následným napadnutím příznivců soupeře rozpoutal na stadionu doslova peklo.

„Je to špatně. To, co se událo, poškozuje celý klub,“ říkal Lavička bezprostředně po zápase při rozhovoru pro Českou televizi.

Podívejte se, jak zápas Sparty na Slovanu přerušili fanoušci
Video se připravuje ...

„Je to trpká pachuť. Kaňka. Incident kazí dobrý kredit obou klubů,“ pokračoval kouč. „Asi jako všichni, kdo byli poblíž incidentu, jsem neměl pocit bezpečí,“ dodal.

Může se něco podobného opakovat i v pražské odvetě? „Věřím, že u nás bude pořadatelská služba lépe připravená. Hlavní viník je ale někdo jiný,“ ulevil si trenér Sparty.

Lafata nechápal: Už před zápasem nám řekli, kam se máme schovat
Video se připravuje ...

Pořádně zklamaný byl z násilností také útočník David Lafata. „Tohle na fotbal nepatří. Už před zápasem nám říkali, kam máme běžet, kdyby se něco podobného stalo. Takže s tím asi počítali,“ nechápal kanonýr.

A co se dělo během dlouhé pauzy, kterou fanoušci zavinili? „Seděli jsme v nějaké vipce a udělali nám alespoň horký čaj, protože nám byla všem zima,“ prozradil brankář Bičík, jehož čisté konto ve vlně násilností zapadlo.

Brabec o násilí fanoušků: Takové věci na fotbal nepatří
Video se připravuje ...

Žofčák: Někteří chalani tam měli rodiny
Video se připravuje ...

Sparťanští hooligans ozbrojení tyčemi vtrhli do sektoru fanoušků Slovanu
Sparťanští hooligans ozbrojení tyčemi vtrhli do sektoru fanoušků Slovanu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud