23. října 2014 • 23:22

Co se dělo na Slovanu? Spartě kvůli chuligánům hrozila kontumace

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řádění fanoušků, přerušení zápasu, jednání komise UEFA. A nakonec přece jen pokračování utkání, ve kterém Sparta porazila Slovan Bratislava na jeho půdě 3:0. Tak nějak viděl smutné federální derby v Evropské lize fanoušek v televizi. Co se ale skutečně dělo na stadionu? Kdo celé peklo rozpoutal? A jaký postih Spartě hrozil? Podívejte se v naší reportáži.



1. Provokace Slovanu

Celý incident začalo podle slovenských médií několik rowdies Slovanu. Ti se údajně vydali ke sparťanskému sektoru. „Fotbalový chuligáni v dresech fanoušků Slovanu se ve 38. minutě vydali provokovat obávaných ultras z hlavního města České republiky a odpověď přišla okamžitě,“ píše server topky.sk.

2. Sparťani spustili divočinu

Hostující příznivci následně prolomili ochranný plot a namířili si to rovnou ke kotli Slovanu. Pár chuligánů mělo dokonce tyče a ohrožovalo fanoušky, kteří se pouze přišli podívat na fotbal.

Podívejte se, jak zápas Sparty na Slovanu přerušili fanoušci
Video se připravuje ...

3. Fans Slovanu šli naproti

Ani chuligáni Slovanu příliš dlouho nečekali a svému soupeři vyrazili naproti. Vznikla tak nepřehledná situace na tribuně a vzájemné potyčky obou znepřátelených táborů. Svoji úlohu nezvládla pořadatelská služba, která oba kotle nedokázala udržet od sebe.

4. Úprk ostatních fanoušků

Diváci, kteří se narozdíl od chuligánů nepřišli rvát, ale koukat na fotbal, se najednou ocitli v nebezpečí. Těsně kolem nich lítaly pěsti a proto musela řada z nich zvolit únikovou cestu na hřiště. K vidění byly i nepěkné obrázky vyděšených dětí.

Lafata nechápal: Už před zápasem nám řekli, kam se máme schovat
Video se připravuje ...

5. Hráči utekli do útrob stadionu

Aktéři zápasu museli před řáděním fanoušků utéct do útrob stadionu. Šatny jsou totiž příliš daleko. Na něco podobného ale byli instruování už před zápasem. „Byli jsme někde ve vipce. Dali nám alespoň horký čaj, protože nám byla zima,“ komentoval to brankář David Bičík.

6. Pozdní příchod policie

Teprve poté zasáhla policie. Těžkooděnci situaci po nějaké době uklidnili a chuligány obou týmů nahnali zpět do jejich sektorů. Po celý zbytek zápasu pak na oba tábory bedlivě dohlíželi.

Obyčejní fanoušci prchali v obavách z tribuny, kde se odehrávaly potyčky rowdies Slovanu a Sparty, policejní těžkooděnci je hnali zpátky
Obyčejní fanoušci prchali v obavách z tribuny, kde se odehrávaly potyčky rowdies Slovanu a Sparty, policejní těžkooděnci je hnali zpátky

7. Jednání o ukončení zápasu

V době, kdy se policie snažila fanoušky uklidnit, jednala naplno bezpečnostní komise UEFA o ukončení zápasu. Jak po utkání informovala, kontumací by to odnesla Sparta. „Moc chuti dohrávat jsme neměli, ale hrozilo, že to kontumují v náš neprospěch,“ přiznal kapitán David Lafata.

8. Návrat na hřiště

Po přibližně 35 minutách se fotbalisté vrátili na trávník. Necelé čtyři minuty první půle se ale odehrály se značnou nechutí všech aktérů. Teprve druhá půle přinesla opět fotbal. Sparta nakonec zvítězila jasně 3:0. Tři body ale zastínily zmíněné výtržnosti.

9. Konflikty bez trestu

Dokonce i přes jasnou zprávu hlasatele, že při dalším incidentu bude utkání nemilosrdně ukončeno, se během druhé půle konflikty objevily. Hlavní rozhodčí je ale nepovažoval za tak vážné, aby musel hru přerušovat. Podle všeho v tom tentokrát neměli prsty sparťani, ale domácí.

Brabec o násilí fanoušků: Takové věci na fotbal nepatří
Video se připravuje ...

Žofčák: Někteří chalani tam měli rodiny
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud