24. října 2014 • 09:24

Slovenský tisk se opřel do Sparty: Ty omezence přivažte k řetězu!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

K výtržnostem fanoušků během utkání Evropské ligy mezi Slovanem Bratislava a Spartou Praha došlo podle slovenského tisku z důvodu nedostatečné pořadatelské služby na zastaralém stadionu slovenského fotbalového mistra. Listy kritizovaly také příznivce hostujícího týmu, kteří po provokací domácích potyčky odstartovali.



"Hrubá chyba organizátora zápasu, absolutní podcenění přípravy na utkání. Byl by zázrak, pokud by UEFA, která tak váhala, aby Slovanu umožnila hrát utkání Evropské ligy na tomto z každé stránky nevyhovujícím stadionu, neuvalila na jediný bratislavský stadion trest," napsal deník Šport.

Slovan Bratislava hraje domácí utkání na zastaralém stadionu na Pasienkách. Na místě jeho domovského stánku Tehelné Pole by měla v budoucnu vyrůst nová moderní fotbalová aréna.

List Šport kritizoval také příznivce Sparty, kteří výtržnosti odstartovali. "Hanba padá i na hlavu sparťanských chuligánů. Primitivy, kteří se po letech na Slovensku zase připomněli tím nestupidnějším způsobem. Sparto Praha, takovéto omezence přivažte doma k řetězu a nevyvážejte je za hranice, nikdo normální o ně nestojí," uvedl Šport.

Podívejte se, jak zápas Sparty na Slovanu přerušili fanoušci
Video se připravuje ...

Také deník Pravda upozornil na nedostatky pořadatelské služby. "V hledišti řádili sparťané, kteří využili benevolentnost domácích pořadatelů. (...) Organizátoři nezasáhli a pořádek museli nastolit až přivolaní těžkooděnci," připomněl deník.

Podle deníku Plus jeden deň má slovenský klub kvůli výtržnostem na triku skandál evropských rozměrů a zřejmě ho nemine od UEFA trest. "Všechno odstartovali čeští fanoušci, kteří prorazili dvojité oplocení a napadli domácí příznivce. Bezpečnostní služba zaspala nebo jen skandálně přihlížela," zdůraznil list.

Prohlášení AC Sparta Praha k incidentu v Bratislavě si můžete přečíst ZDE

Lafata nechápal: Už před zápasem nám řekli, kam se máme schovat
Video se připravuje ...

Brabec o násilí fanoušků: Takové věci na fotbal nepatří
Video se připravuje ...

Žofčák: Někteří chalani tam měli rodiny
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud