24. října 2014 • 13:00

Výhra na hřišti i v hledišti! Vácha popudil vzkazem, který smazal

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řádění chuligánů při utkání Slovanu a Sparty v Evropské lize se řešilo nejen na stadionu, ale velký ohlas vzbudilo pochopitelně i na sociálních sítích. A olej do ohně nešťastně přilil i sparťanský záložník Lukáš Vácha. Ačkoliv se později snažil vysvětlit, že měl na mysli pouze slušné příznivce, lavinu hádek a diskuzí už nemohl zastavit. Svůj příspěvek tak nakonec raději smazal.



Rvačky chuligánů přímo na stadionu, slušní fanoušci prchající pryč, zápas Slovanu se Spartou na 35 minut přerušený a dokonce málem předčasně ukončený. Včerejší násilné události z Bratislavy mnohými zatřásly.

„To na fotbal nepatří,“ soukali ze sebe viditelně smutní fotbalisté. „Tohle chování poškozuje celý klub,“ vzkázal jasně trenér Sparty Vítězslav Lavička.

A v kontrastu této pochmurné nálady přišel najednou příspěvek Váchy. „Tři body, tři góly! Děkujeme, díky moc,“ napsal záložník na svůj twitterový účtu. A přidal fotku, jak po zápase fanoušky zdraví.

Není divu, že Váchovo vyjádření vzbudilo velkou pozornost. Někteří se záložníka Sparty zastávali, jiní ho kritizovali. On sám ale neměl dost. „Vítězství na hřišti i v hledišti. Víc to nebudu komentovat,“ reagoval.

Záložník Sparty Lukáš Vácha a jeho kontroverzní příspěvek na Twitteru Záložník Sparty Lukáš Vácha a jeho kontroverzní příspěvek na TwitteruFoto Twitter.com/Vason6

A to už spustil doslova bouři. Kritici mu vyčítali, že i kdyby to myslel pouze na slušné fanoušky, přišel jeho vzkaz v hodně nevhodnou dobu, kdy byli všichni ostatní znechucení počínáním bláznivých rváčů.

Lukáš Vácha asi pochopil, že v tuto chvíli dost přestřelil. Snažil se tedy vše dodatečně vysvětlit. Argumentoval tím, že poděkování bylo mířeno jen na slušné fanoušky, kterých přijelo do Bratislavy skutečně hodně. Zároveň smazal svůj příspěvek o „výhře v hledišti“.

K událostem v Bratislavě se Vácha znovu vyjádřil až během pátku. "Strašně moc chci poděkovat našim fanouškům, že dorazlili v takovém počtu. To, co se pak dělo, je věc jiná. Násilí na fotbal nepatří. Pořadatelé se zkrátka musí postarat o to, aby se nemohl nikdo z diváků dostat jak na hřiště, tak k hostujícím fanouškům," řekl pro iSport.cz.

BLOG ADAMA NENADÁLA: OTEVŘENÝ DOPIS LUKÁŠI VÁCHOVI ČTĚTE ZDE>>>

Prohlášení AC Sparta Praha k incidentu v Bratislavě si můžete přečíst ZDE

Podívejte se, jak zápas Sparty na Slovanu přerušili fanoušci
Video se připravuje ...

Lafata nechápal: Už před zápasem nám řekli, kam se máme schovat
Video se připravuje ...

Fanoušci si při zápase Slovanu Bratislava se Spartou Praha způsobili pořádnou ostudu
Fanoušci si při zápase Slovanu Bratislava se Spartou Praha způsobili pořádnou ostudu

Brabec o násilí fanoušků: Takové věci na fotbal nepatří
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud