27. listopadu 2014 • 20:47

O postup až do konce. Sparta doma remizovala s Neapolí 0:0

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavně v prvním poločase byli lepším týmem, doplatili ovšem na neproměněné šance. Fotbalisté Sparty předvedli v utkání Evropské ligy proti favorizované Neapoli kvalitní výkon, na tři body ale nedosáhli. Největší příležitosti Pražanů spálili postupně Lafata a Krejčí. V závěru se nicméně dostali ke slovu i Italové a štěstí pomohlo také domácím. Remíza 0:0 každopádně udržela Spartu na prvním místě skupiny B o skóre před svým soupeřem, k postupu ale nesmí prohrát v Bernu, jenž vyhrál na půdě Slovanu Bratislava.



Zápas mezi Spartou a Neapolí jsme sledovali ONLINE

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 11. • 19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
0:0
ONLINE
27. listopadu
19:00
SSC Neapol
SSC Neapol
Sestavy

Domácí: Štěch – Kadeřábek, Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Mareček – Dočkal, Hušbauer (72. Přikryl), Matějovský (90. Vacek), Krejčí – Lafata (C).

Hosté: Cabral – Britos, Mesto, Albiol, Koulibaly – Gargano, David López – Callejón, Jorginho (77. Ghoulam), Hamšík (C) – Higuaín (68. Zapata).

Náhradníci

Domácí: Vorel, Pamič, Švejdík, Kováč, Přikryl, Vacek, Schick

Hosté: Andújar, Henrique, Maggio, Ghoulam, de Guzmán, Inler, Zapata

Karty

Domácí: Brabec

Hosté: Britos

Rozhodčí

Marriner – Child, Kirkup (vš. Anglie)

Stadion

Stadion Letná, Praha

Sparta nastoupila k utkání ve stejné sestavě jako o víkendu v domácí lize proti Českým Budějovicím a s nadějí, že v případě ztráty Bernu v Bratislavě může slavit postup už dnes. Švýcarský celek ale překvapení nepřipustil, a i když Slovanu povolil vstřelit první branku v sezoně EL, tak nakonec vyhrál 3:1.

Bránit v Bernu remízu by byla vražda, varují sparťané po Neapoli
Video se připravuje ...

Na Letné měla od začátku převahu Neapol, šance ale v prvním poločase počítala pouze Sparta. V 5. minutě střílel tvrdě Dočkal a v 17. byli blízko Hušbauer s Lafatou. První trefil břevno a druhý z dorážky hlavou trestuhodně zamířil jen do hostujícího brankáře Rafaela.

"Chtěli jsme proti velkému evropskému týmu ukázat, že máme kvalitu, a první poločas jsme odehráli dobře," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička. Měli jsme šance, soupeře jsme k ničemu nepustili a možná nám chybělo trochu štěstí. Když v Bernu předvedeme podobný výkon, věřím, že postoupíme," dodal.

"Břevno mě hrozně mrzí, mohli jsme jít do vedení. A taky je velká škoda, že to pak David nedorazil," uvedl Hušbauer. "Moc jsem nemířil, protože to skočilo hodně nahoru, takže jsem to jenom chtěl trknout co nejvíc. Měl jsem to víc umístit k tyči, protože takhle si pro to brankář došel," přidal Lafata.

Po přestávce Sparta vyrovnala hru, ale Neapol ji dlouho do šancí nepouštěla. Domácí zahrozili až v 72. minutě, kdy po odvráceném rohu střílel z voleje Matějovský a jeho tečovaný pokus skončil na břevně. "Myslím, že to z naší strany byl dobrý zápas, měli jsme víc šancí a dali dvě břevna. Je to škoda," uvedl Hušbauer.

O chvíli později se dostali ke slovu i hosté, ale když Hamšík hlavičkoval těsně nad, došli si Italové pro bod, který jim díky lepší vzájemné bilanci se Spartou i Bernem zajistil místo ve vyřazovacích bojích. "Na zápase vidím dvě pozitiva - postoupili jsme a nedostali jsme branku," řekl trenér Neapole Rafael Benítez.

Hušbauer o obří šanci Lafaty: Mohl to vyřešit jinak, ale gólman neskočil
Video se připravuje ...

Sparta sice prodloužila sérii domácí neporazitelnosti v evropských pohárech v sezoně na šest zápasů, ale poprvé na Letné ztratila body. V tabulce tak má stejně jako Neapol deset bodů a před Bernem má náskok jediného bodu. A právě s Young Boys si za dva týdny zahraje na umělé trávě ve Švýcarsku o postup.

"S Bernem si to rozdáme o všechno, ale máme to ve vlastních rukách," přidal Lafata. "Sice nám stačí remíza, ale mám takové obavy, že na ni moc hrát neumíme, protože zatím vždycky, když jsme ji potřebovali, tak jsme ji neuhráli," dodal letenský kapitán v narážce na neúspěšné předkolo Ligy mistrů v Malmö.

Sparta Praha - SSC Neapol 0:0

Rozhodčí: Marriner - Child, Kirkup (všichni Angl.). ŽK: Matějovský, J. Brabec - Britos. Diváci: 16.111.

Sestavy:

Sparta: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Dočkal, Mareček, Matějovský (90. Vacek), Hušbauer (72. Přikryl), L. Krejčí - Lafata. Trenér: Lavička.

Neapol: Cabral - Mesto, Albiol, Koulibaly, Britos - Gargano, D. López - Callejón, Jorginho (77. Ghúlam), Hamšík - Higuaín (69. Zapata). Trenér: Benítez.

Z V R P Skóre B
1. Young Boys 6 4 0 2 13:7 12
2. Neapol 5 3 1 1 8:3 10
3. Sparta 6 3 1 2 11:6 10
4. Bratislava 6 0 0 6 1:20 0

Záložník Sparty Ladislav Krejčí utíká s míčem Davidu Lópezovi z Neapole
Záložník Sparty Ladislav Krejčí utíká s míčem Davidu Lópezovi z Neapole

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud