28. listopadu 2014 • 04:55

Dočkal není panenka! Proti Neapoli dohrál i po ráně do nosu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle bolelo. Už v páté minutě utkání s Neapolí inkasoval Bořek Dočkal tvrdý úder kopačkou přímo do hlavy. Krvácel, byl otřesený, doktoři měli co dělat, aby klíčového sparťanského hráče dali do pořádku. Reprezentační záložník ale překonal bolest a duel Evropské ligy dohrál i se zlomenou chrupavkou. „Oceňuju, že i přes ten šrám byl Bořek aktivní,“ vyzdvihl po bezbrankové remíze letenský trenér Vítězslav Lavička.



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 11. • 19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
0:0
ONLINE
27. listopadu
19:00
SSC Neapol
SSC Neapol
Sestavy

Domácí: Štěch – Kadeřábek, Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Mareček – Dočkal, Hušbauer (72. Přikryl), Matějovský (90. Vacek), Krejčí – Lafata (C).

Hosté: Cabral – Britos, Mesto, Albiol, Koulibaly – Gargano, David López – Callejón, Jorginho (77. Ghoulam), Hamšík (C) – Higuaín (68. Zapata).

Náhradníci

Domácí: Vorel, Pamič, Švejdík, Kováč, Přikryl, Vacek, Schick

Hosté: Andújar, Henrique, Maggio, Ghoulam, de Guzmán, Inler, Zapata

Karty

Domácí: Brabec

Hosté: Britos

Rozhodčí

Marriner – Child, Kirkup (vš. Anglie)

Stadion

Stadion Letná, Praha

Sparťané mohli hned zkraje přijít o jednoho z nejdůležitějších hráčů. Bořek Dočkal se u postranní čáry dostal do kontaktu s hostujícím Britosem. Neapolský obránce ho trefil kopačkou přímo do obličeje, zákrok vypadal děsivě. Rozhodčí nakonec udělil žlutou kartu, hráč trefil Dočkala neúmyslně.

Bránit v Bernu remízu by byla vražda, varují sparťané po Neapoli
Video se připravuje ...

Dočkal ale zůstal v bolestech ležet na zemi, ostatní hráči mávali na druhou stranu ke střídačce, aby okamžitě přiběhli doktoři. „Byla to velká rána. V první chvíli jsem si myslel, že to dál nepůjde, naštěstí se krvácení podařilo zastavit,“ řekl Dočkal v rozhovoru pro ČT.

Reprezentační záložník ale není žádná panenka. Po ošetření se vrátil na hřiště, z tvrdého střetu se oklepal a bezbrankový zápas dohrál až do konce. „Klobouk dolů před Bořkem, že zvládl zápas dohrát. Dostal pořádný knockaut na začátku zápasu, určitě nemohl pořádně dýchat i orientace na hřišti nebyla taková,“ řekl ve studiu ČT expert Martin Hyský.

Záložník Sparty Bořek Dočkal v utkání proti Neapoli
Záložník Sparty Bořek Dočkal v utkání proti Neapoli

Obavy o Dočkala neskrýval ani domácí trenér Lavička . „Bořek tam dostal prudký úder kopačkou od soupeře. V první moment to bylo hodně s otazníkem, jestli bude pokračovat v zápase,“ připustil. „Nakonec se podařilo krvácení z nosu zastavit, Bořek, pokud vím, má zlomenou chrupavku, čeká ho důkladnější zaléčení po zápase. Oceňuju a jsem rád, že i přes šrám byl Boček aktivní a hodně platný.“

Sparta nakonec předvedla velmi dobrý výkon, nad silným soupeřem si vytvářela převahu. Nakonec ale gól domácí nevstřelili a zápas skončil 0:0.

„V takových zápasech je důležité, abychom šance, kterých nebývá tolik, proměnili. To jediné nám chybělo k tomu, abychom teď byli ještě veselejší,“ hodnotil zápas Lavička.

Hušbauer o obří šanci Lafaty: Mohl to vyřešit jinak, ale gólman neskočil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud