11. prosince 2014 • 23:20

Úžasné zákroky nestačily. Jsem zdrcený, hlesl hrdina Štěch

Autor: pod, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Podzim začínal jako brankářská dvojka. Končí ho skvělým výkonem. I tak nemá důvod k radosti. Brankář Sparty Marek Štěch předvedl na půdě Bernu v klíčovém utkání Evropské ligy parádní zákroky, přesto nakonec dvakrát inkasoval. Domácí ho poprvé překonali až z penalty. A i tu málem lapil…



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 12. • 21:05
Young Boys Bern
Young Boys Bern
2:0
ONLINE
11. prosince
21:05
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 76. Hoarau, 90+4. Steffen

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mvogo – Hadergjonaj, Vilotić, von Bergen (C), Lecjaks – Gajić (89. Rochat), Sanogo Junior – Steffen, Kubo (82. Bertone), Nuzzolo (63. Zárate) – Hoarau.

Hosté: Štěch – Kadeřábek, Brabec, Mario Holek (C), Nhamoinesu (81. Schick) – Mareček – Dočkal, Matějovský, Hušbauer (86. Bednář), Krejčí – Přikryl (60. Konaté).

Náhradníci

Domácí: Wölfli, Bertone, Costanzo, Afum, Zárate, Rochat, Sutter

Hosté: Vorel, Kováč, Pamič, Konaté, Vacek, Schick, Bednář

Karty

Domácí: Hadergjonaj, Steffen

Hosté: Nhamoinesu, Dočkal, Kadeřábek, Brabec

Rozhodčí

Göçek – Eyisoy, Aktaş (vš. Turecko)

Stadion

Stade de Suisse, Bern

Návštěva

15 150 diváků

Už v první minutě nebylo sparťanům do zpěvu. Costa za sebe nechal zaběhnout domácího Steffena, ten ale ještě Štěcha neprověřil. Mířil vedle. Přesto měl na tom český brankář svůj podíl, záložníkovi Bernu totiž výborně vykryl prostor.

Hvězdné chvilky ale přišly později. Ve 39. minutě se po šťastném odrazu zjevil před Štěchem úplně sám Kubo, jenže neuspěl. Slabou střelou zamířil přesně do prostoru, kde to gólman Sparty očekával. Ten míč skvěle udržel a viditelně si oddechl.

VIDEO | Štěch skvěle předvídal a Kubovu střelu lapil

Stejný souboj se odehrál o tři minuty později. A měl stejného vítěze. Kubo napřáhl levačkou těsně za pokutovým územím, na jeho přesnou střelu k tyči ale Štěch dosáhl. Vyražený míč pak po tygřím skoku lapil.

Nejbrilantnější zákrok si každopádně Štěch nechal na začátek druhého poločasu. Ve 48. minutě si na přesný centr naskočil domácí kanonýr Hoarau a fanoušci po jeho tvrdé hlavičce už slavili. Jenže to by nesměl být v bráně skvělý Štěch. Sparťanský gólman byl na zemi zatraceně rychle a míč vyrazil těsně vedle.

VIDEO | Fantastický zákrok proti hlavičce kanonýra Hoaraua

Jenže v 76. minutě přišla pro Spartu pohroma. Pavel Kadeřábek stáhl ve vlastním pokutovém území hráče Bernu a sudí neváhal. Penalta. Míč si nemohl postavit nikdo jiný než Hoarau. Vystřelil, Štěch vystihl směr, na míč si sáhl, ale zastavit ho nedokázal.

„Chyběl vážně kousíček. Hrozně mě to mrzí, protože jsem tam šel. Penalta to podle mě nebyla. Jsem z toho celej zdrcenej,“ říkal po zápase zklamaný Štěch. Neměl ale úplně pravdu. Podle opakovaných záběrů se o penaltu skutečně jednalo.

VIDEO | Na penaltu Hoaraua si Štěch sáhl, míč ale prošel do sítě

Sparta pak sice v závěru svého soupeře mohutně tlačila, jenže šance neproměnila. A v 94. minutě přišel konečný úder. Steffen se pustil do otevřené sparťanské obrany a s přehledem zakončil. Tentokrát Štěch neměl nárok.

„Štve mě to opravdu hodně. Snažil jsem se podržet mužstvo a doufám, že se mi to povedlo, ale o to nejde. Prohráli jsme a nepostoupili jsme. Čisté konto jsme neudrželi a to je špatně,“ hlesl Štěch, který prožíval v závěru při sparťanském tlaku muka.

„Cítil jsem se bezmocně, hrozně. Stál jsem tam a nemohl jsem nic dělat. Čekal jsem, kdyby byla nějaká standardka, byly čtyři minuty nastavení. Je to velká frustrace,“ dodal.

Po prohře 0:2 tak Sparta v Evropských pohárech končí. Kruté je to především pro smutného hrdinu Marka Štěcha, který těžko mohl pro úspěch udělat víc.

Sparta svůj cíl nesplnila, v Bernu prohrála o dvě branky
Sparta svůj cíl nesplnila, v Bernu prohrála o dvě branky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud