28. května 2015 • 10:43

Strach ve finále Evropské ligy. Útočník Dněpru zkolaboval na hřišti!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Moment hrůzy zažili diváci i hráči přímo na trávníku v polské Varšavě. Útočník Dněpropetrovsku Matheus zkolaboval v závěru finálového utkání Evropské ligy se Sevillou. Šlo o následek hlavičkového souboje, kdy brazilský hráč dostal do obličeje. Trenér Dněpru ale později veřejnost uklidnil, že útočník nebude mít vážnější následky.



Sevilla v závěru utkání vedla 3:2 a šla si pro historicky čtvrtý triumf v Evropské lize. V 87. minutě ale šel fotbal úplně stranou. V době střídání záložníka Sevilly Banegy se na druhé straně hřiště sesunul na trávník brazilský útočník Dněpru Matheus.

32letý hráč upadl bez cizího zavinění. Nejspíš šlo o následky jednoho z předchozích vzdušných soubojů, kdy se hlavou střetl s obráncem Sevilly Tremoulinasem. Po úderu do obličeje nejdřív pokračoval ve hře, pak se mu nejspíš udělalo špatně a už nemohl pokračovat.

Po chvíli ticha, které se zhostilo celým stadionem ve Varšavě, byl Matheus za potlesku diváků odnesen na nosítkách ze hřiště a okamžitě zamířil do nemocnice. "Matheus potřeboval pomoc doktorů. Utrpěl zlomeniny nosních kůstek a zranění hlavy," uvedl klub na svých webových stránkách. "Pár hodin po utkání se ale připojil k týmu na hotelu," hned uklidnil veřejnost.

Ošklivě vypadající zranění nejspíš dopadne pro hráče dobře. "Vypadá to, že je s ním všechno v pořádku," potvrdil trenér Dněpru Myron Markevyč. "V zápase toho hodně odpracoval, možná se mu udělalo špatně. Ale teď už je vše OK," dodal.

Fotbalisté Sevilly si možná vzpomněli na událost ze srpna roku 2007, kdy přímo na trávníku zkolaboval Antonio Puerta a na následky srdečního selhání později zemřel. Tentokrát to se zdravím všech hráčů dopadlo dobře a španělský celek po závěrečném hvizdu slavil čtvrtý triumf v Evropské lize.

Otřesený útočník Dněpru Matheus
Otřesený útočník Dněpru Matheus

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud