16. července 2015 • 20:54

Velký obrat Strömsgodsetu! Boleslav padla v předkole EL 1:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli v prvním utkání 2. předkola Evropské ligy s norským Strömsgodsetem 1:2. Středočechy nejdříve poslal v 39. minutě do vedení Daniel Bartl, ale hosté těsně před koncem prvního poločasu vyrovnali. Trefil Sörum. Vítěznou trefu obstaral v 85. minutě Bassel Jradi. Odveta se hraje za týden na hřišti Strömsgodsetu.



"Jsem zklamaný, že jsme utkání nezvládli, protože v přípravných utkáních jsme hráli jiným způsobem. Bude to těžké, protože soupeř nemusí nikam chvátat a může čekat na naše chyby. Ale pořád je to jen poločas," řekl trenér Karel Jarolím. "Věřím, že náš výkon bude jiný. Musíme více kombinovat po zemi a nenakopávat," dodal.

V úvodu utkání bylo vidět, že norský celek je v polovině ročníku rozehraný, zatímco pro Mladou Boleslav šlo o ostrý start do sezony a hráčům ještě chybělo herní sebevědomí a jistota na míči. Hráči Strömsgodsetu tak byli aktivnější, hrozili zejména náběhy za obranu a nebezpečnými centry.

Boleslav bez Baroše padla, postup se vzdálil
Video se připravuje ...

"Soupeř byl rozehraný a to byla jeho výhoda. My jsme lacino ztráceli míče a to pak stojí hodně sil. Věděli jsme, že soupeř hrozí z brejků, a to jsme nedokázali pokrýt," litoval Jarolím.

Dlouho se však hrálo bez větší šance, až po půlhodině hry zahrozili hosté ze standardní situace, ale zcela volný hráč netrefil míč. V 35. minutě už musel zasahovat nový gólman Středočechů Veselovský po rychlé křídelní akci Norů a Storflorově střele.

Zleva zklamaní Ondřej Kúdela, brankář Robert Veselovský a Jakub Rada.
Zleva zklamaní Ondřej Kúdela, brankář Robert Veselovský a Jakub Rada.

Mladé Boleslavi však po několika náznacích vyšla první vážnější střela na branku. Bartl potvrdil dobrou střeleckou formu z přípravy, navedl si míč z křídla do středu a z 20 metrů se technickým obstřelem trefil přesně k tyči. "Byl to jeden z nejhezčích gólů, co jsem dal, ale k ničemu nebyl," řekl Bartl.

Jenže vedení vydrželo domácím jen pět minut. Těsně před poločasem totiž Wikheim kličkou vytvořil přečíslení, našel Söruma a útočník Strömsgodsetu zamířil po zemi ke vzdálenější tyči.

"Fatální chyba byla, že jsme to nedokázali do poločasu udržet. Ztratili jsme míč a nabídli soupeři protiútok," řekl Jarolím. "Takhle hloupý gól si nemůžeme dovolit dostat do poločasu. Ztratit míč, to se stane, ale pak to někdo musí přerušit a nenechat projít soupeře přes celé hřiště," dodal Bartl.

Ve druhé půli Boleslav hru více otevřela a tlačila se do útoku, avšak dostávala se spíše jen ke střelám z dálky, které šly mimo nebo nebyly pro gólmana Pettersena příliš nebezpečné. Když už se Bartl po Klobásově prostrčení objevil ve velké šanci, prováhal možnost vystřelit z první a pak už se s míčem zamotal. Střídající Magera se zase marně domáhal penalty.

Hrozili však i Norové, zejména Wikheim, který střílel z malého vápna, hostující příznivci už slavili, ale míč lízl tyč z vnější strany a výsledkem byl jen odkop od branky. Olsen zase z přímého kopu trefil břevno.

Pět minut před koncem už ale udeřilo. Střídající Jradi se z dálky opřel do míče a trefil se podobně jako předtím Bartl technicky k tyči. Hráči Strömsgodsetu si tak odvezli do odvety velmi nadějný výsledek a postarali se o teprve druhou výhru norského celku nad českým v evropských pohárech z dosavadních 14 vzájemných měření sil.

"Je to pro nás velmi dobrý výsledek, doufali jsme v gól, dali jsme dva, takže do odvety si vezeme velké sebevědomí. Doma jsme silní, Boleslav to bude mít těžké. Ale víme, že to ani my ještě nebudeme mít snadné," dodal asistent trenéra Strömsgodsetu Thomas André Ödegaard.

Výsledky úvodních zápasů 2. předkola fotbalové Evropské ligy

Mladá Boleslav - Strömsgodset 1:2 (1:1)

Branky: 39. Bartl - 44. Sörum, 85. Jradi. Rozhodčí: Beaton - Conquer, Stewart (všichni Skot.). ŽK: Kysela, Křapka, Mendy, Magera (všichni M. Boleslav). Diváci: 4756.

M. Boleslav: Veselovský - Kysela, Kúdela, Křapka, Mendy - Ščuk, J. Rada - Zahustel, Chramosta (63. Magera), Bartl (63. Čermák) - Klobása (77. Štohanzl). Trenér: K. Jarolím.

Strömsgodset: Pettersen - Vilsvik, Valsvik, Höibraten, Hamúd - Moen (61. Jradi), Abu, Fossum - Storflor (85. Kastrati), Sörum (53. Olsen), Wikheim. Trenér: Ingebretsen.

Šachťor Soligorsk (Běl.) - Wolfsberger (Rak.) 0:1 (0:0)

Hapoel Beer Ševa (Izr.) - FC Thun 1:1 (1:0)

Černo More Varna - Dinamo Minsk 1:1 (1:0)

Apollon Limassol - Trakai (Lit.) 4:0 (1:0)

NK Koper (Slovin.) - Hajduk Split 3:2 (3:1)

AIK Stockholm - Širak Gjumri (Arm.) 2:0 (1:0)

Beroe Stara Zagora (Bul.) - Bröndby Kodaň 0:1 (0:0)

Kukësi (Alb.) - Mladost Podgorica (Č. Hora) 0:1 (0:0),

Charleroi - Beitar Jeruzalém 5:1 (1:1),

FC Kodaň - Newtown (Wales) 2:0 (1:0),

Vaduz - Nomme Kalju (Est.) 3:1 (1:0)

Lokomotiva Záhřeb - PAOK Soluň 2:1 (2:0),

Trabzonspor - Differdange (Luc.) 1:0 (1:0),

Trnava - Linfield (Sev. Ir.) 2:1 (2:1),

Slovan Bratislava - UC Dublin 1:0 (0:0).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud