Jan Malý
22. července 2015 • 21:37

Baroš zůstal doma. Umělka by mu asi nedělala dobře, řekl Jarolím

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NORSKA | Ani napodruhé Strömsgodsetu strach nenažene, útočník Milan Baroš k odvetě druhého předkola Evropské ligy do Norska neodletěl. Mladá Boleslav tak bude muset dohánět manko z prvního zápasu, kdy doma prohrála 1:2, bez něj. Od první minuty hrát zřejmě nebude ani Jiří Skalák, pro jehož nedávno operované koleno by byl celý zápas na umělé trávě obrovskou zátěží.



Mladá Boleslav potřebuje ve čtvrtek Strömsgodsetu vstřelit po domácí porážce 1:2 minimálně dva góly. Zrovna teď by se jeho střelecké schopnosti hodily, ale není tu. Bývalý reprezentační kanonýr Milan Baroš do Norska ani necestoval.

„Má svůj režim, nechceme nic uchvátat, potřeboval něco natrénovat. Navíc ta umělka by mu asi taky nedělala dobře, má starší klouby, i když samozřejmě ne tak staré. Věřím, že pro ligové zápasy bude k dispozici,“ objasňoval boleslavský trenér Karel Jarolím , proč druhý nejlepší střelec reprezentační střelec stále chybí.

Přicházel s velkou pompou, ale v zápase se zatím představil jen jednou. Odehrál jeden poločas v přípravě proti Bohemians Praha 1905, kdy dal i po dvou minutách gól. Jinak ale do přípravy nezasáhl, natož pak do utkání proti Strömsgodsetu minulý týden. „Nedokážu říct, jak nám bude chybět, protože to s ním zatím moc vyzkoušené nemáme,“ nedokázal tak kouč Jarolím odhadnout důsledky jeho absence.

Minulý týden chyběl Mladé Boleslavi i záložník Jiří Skalák. Ten se k týmu v přípravě připojil až v průběhu herního soustředění v Rakousku, protože hrál na červnovém domácím mistrovství Evropy do 21 let. V posledním zápase na něm proti Německu utrpěl otřes mozku.

„S následky po otřesu mozku jsem se vypořádával. Po šampionátu jsem byl na dovolené a často se mi točila hlava, nebylo to úplně příjemné. Teď je už i hlava stoprocentně v pořádku,“ ujistil Skalák.

Větším limitem pro něj představuje koleno, s nímž byl v květnu na operaci. Navíc v kombinaci s faktem, že se v Norsku bude hrát na umělé trávě. „Kdybych měl devadesát minut zátěže na umělce, doktoři říkali, že by se to mohlo vrátit do špatného stavu. To nechceme,“ naznačil Skalák, že v základní sestavě v odvetě proti Strömsgodsetu asi nevyběhne. „Ale jinak se fyzicky do základu cítím,“ dodal.

Útočník Milan Baroš si zahrál za Mladou Boleslav. S kapitánskou páskou dovedl tým k vítězství, gól dal po necelých dvou minutách.
Útočník Milan Baroš si zahrál za Mladou Boleslav. S kapitánskou páskou dovedl tým k vítězství, gól dal po necelých dvou minutách.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud