23. července 2015 • 20:58

Vítězství 1:0 je málo. Mladá Boleslav v Evropské lize končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi v Evropské lize končí. Po domácí prohře 1:2 s norským Strömsgodsetem dnes v odvetě 2. předkola na hřišti soupeře vyhráli jen 1:0, což jim k postupu nestačilo. O jediný gól se v 31. minutě postaral Aleš Čermák, další šance však už český celek nevyužil.



"Samozřejmě to mrzí. Zkomplikovali jsem si to v tom prvním zápase, ale i přes tu prohru jsme dnes mohli sáhnout na postup," řekl trenér Karel Jarolím. "Chtěli jsem hrát v pohárech co nejdéle, ale s tím už nic neuděláme. Musíme se snažit navázat na dnešní výkon, protože ten byl odhodlaný, hráli jsme týmově a nemohu nikomu nic vytknout. Ale bohužel to na postup nestačilo," dodal.

Mladá Boleslav potřebovala vyhrát a vstřelit minimálně dva góly, aby postoupila či vybojovala prodloužení. Oproti prvnímu duelu udělal trenér Karel Jarolím hned čtyři změny v základní sestavě a do hry poslal mimo jiné francouzského záložníka Malpona, který si odbyl soutěžní premiéru za A-tým. Dosud nastupoval jen v juniorce.

Strömsgodset pozorně bránil náskok, zahušťoval střed pole a dlouho nepouštěl hosty do šance. Český celek měl sice územní převahu, ale nedostával se do zakončení; o míč hráče připravovaly nepřesnosti či domácí obrana. Na druhé straně naopak musel zasahovat brankář Veselovský po standardní situaci a hlavičce Madsena.

Ve 31. minutě však Mladá Boleslav v podstatě z první vážnější šance udeřila. Nováček Malpon byl na začátku akce, po které se dral do zakončení Klobása, jeho sražená střela skončila u Čermáka a letní posila ze Sparty zamířila přesně do odkryté branky.

V úvodu druhé půle se Strömsgodset pustil do útočení a gólmana Veselovského vystrašil dvěma střelami levý bek Hanin. Vzápětí nebezpečně hlavičkoval Sörum, ale Veselovský skvěle vyrazil.

Mladá Boleslav vydařenou pětiminutovku domácích přežila a mohla se znovu vrhnout za honbou o postupový gól. Rada ale pálil do boční sítě a Čermák chytrý lob poslal nad. Trenér Jarolím posílil ofenzivu o Skaláka s Chramostou, který měl dobrou pozici šest minut před koncem, ale trefil jen střed branky a gólmana. Další šanci už si hosté nevypracovali a Strömsgodset uhájil postupový výsledek.

"Dali jsme gól a byly tam další šance, největší měl asi Honza Chramosta, ale nevyřešil to nejlépe, měl zvolit razantnější zakončení. Tolik šancí za zápas není, abychom si mohli dovolit přepych, že ji nevyužijeme," dodal Jarolím.

Odvetné utkání 2. předkola fotbalové Evropské ligy:

Strömsgodset - Mladá Boleslav 0:1 (0:1)

Branka: 31. Čermák. Rozhodčí: Nikolajev - Kalugin, Voroncov (všichni Rus.). ŽK: Madsen, Wikheim - Malpon, Čermák, Veselovský, Magera. První zápas 2:1, postoupil Strömsgodset.

Sestavy:

Strömsgodset: Pettersen - Vilsvik, Madsen, Valsvik, Hanin - Moen (69. Rönning), Abu, Fossum - Storflor (86. Kastrati), Sörum (69. Olsen), Wikheim. Trenér: Ingebrretsen.

M. Boleslav: Veselovský - Kysela, Kúdela, Křapka, Bořil - Zahustel, Malpon (77. Chramosta), Rada, Čermák (78. Ščuk) - Magera, Klobása (67. Skalák). Trenér: K. Jarolím.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud