29. července 2015 • 19:50

Postup je daleko. Jablonec v deseti hráčích prohrál s Kodaní 0:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce prohráli v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy s FC Kodaň 0:1 a výrazně si zkomplikovali postupové šance. Zápas na Střelnici rozhodl povedenou střelou v 51. minutě Benjamin Verbič, naději na obrat pak domácím sebralo v 69. minutě vyloučení střídajícího Stanislava Tecla. Odveta se hraje za týden na hřišti dánského vicemistra.



Zápas na Střelnici byl od začátku taktickou bitvou. Oba týmy nechtěly na mokrém terénu udělat chybu a hrály velmi opatrně. Jablonec byl o něco aktivnější, ale přes výborně organizovaného soupeře se jen obtížně dostával do šancí.

Výrazněji zahrozil až v 21. minutě Greguš, jeho přízemní střelu k tyči ale gólman hostů vyrazil. O čtvrt hodiny později vystihl Wágner Jörgensenovu chybu, po dlouhém sprintu se protlačil až před brankáře, ale míč už měl na dlouho nohu a přes Andersena jej zblízka do sítě nedostal.

Dánský celek za celý první poločas neměl větší šanci, hned po přestávce ale nečekaně udeřil. Jablonečtí nechali volný střed pole, levý záložník Verbič si v 51. minutě navedl míč a střelou přibližně z 25 metrů se trefil přesně pod břevno. Hrubý se po jeho ráně natahoval marně.

Nádherná trefa Benjamina Verbiče z Kodaně do sítě Jablonce
Video se připravuje ...

Jablonec byl po inkasovaném gólu chvíli opařený. Kouč Jaroslav Šilhavý nasadil letní posily Trávníka s Teclem, druhý jmenovaný se ale na hřišti moc dlouho neohřál. Sedm minut po svém příchodu fauloval zezadu Augustinssona a finský rozhodčí mu rovnou udělil červenou kartu.

V tu chvíli už bylo jasné, že Jablonec jen těžko naváže na výhru 2:0 z únorového vzájemného duelu v rámci zimní přípravy. Třetí tým minulé ligové sezony se už v oslabení k žádné velké příležitosti nedostal a vzdálily se mu šance na postup do závěrečného předkola, natož naděje na premiérovou účast v základní skupině pohárů.

Jablonec dohrával v deseti a s Kodaní padl, Tecl si sypal popel na hlavu
Video se připravuje ...

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

FK Jablonec - FC Kodaň 0:1 (0:0)

Branka: 51. Verbič. Rozhodčí: Gestranius - Aravirta, Alakare (všichni Fin.). ŽK: Hübschman - Delaney. ČK: 69. Tecl (Jablonec). Diváci: 4830.

Jablonec: Hrubý - Karavajev, Pernica, Beneš, Novák - Hübschman - Masopust (62. Tecl), Greguš, Pospíšil (62. Trávník), Crnkič - Wágner (76. Doležal). Trenér: Šilhavý.

Kodaň: Andersen - Ankersen, M. Jörgensen, Antonsson, Augustinsson - Toutouh (63. Kvist), Amartey, Delaney, Verbič (81. Kusk) - Santander (87. Pourié), N. Jörgensen. Trenér: Solbakken.

Zápas 3. předkola EL mezi Jabloncem a Kodaní jsme sledovali ONLINE:

MATCH OVERVIEW LEGACY

Benjamin Verbič vystřelil Kodani výhru luxusní střelou do šibenice
Benjamin Verbič vystřelil Kodani výhru luxusní střelou do šibenice

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud