30. července 2015 • 13:16

Tecl? Slabý odvar! Tohle předvedl proti Kodani útočník Hradce před 20 lety

Autor: mip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbal musí mít u fanoušků FC Kodaň skvělou pověst. Zákrok Stanislava Tecla na Ludwiga Augustinssona totiž nebyl tím nejhorším, co hráči dánského klubu na tuzemských trávnících zažili - ještě větší "vraždu" předvedl v prvním kole PVP na podzim 1995 hradecký útočník Daniel Mašek proti obránci Olemu Tobiasenovi.



Hradec v té sezoně prožíval dobrodružnou jízdu Pohárem vítězů pohárů, v předkole vyřadil lichtenštejnský FC Vaduz celkovým skóre 14:1, v hlavní fázi soutěže narazil na o poznání silnějšího protivníka. K překvapení všech však doma proti Kodani předvedl parádní výkon - a favorita porazil vysoko 5:0.

Za stavu 3:0 pro domácí viděl Všesportovní stadion krvavý incident - Dánové poklidně rozehrávali míč z obrany, a když se chystal pravý obránce Tobiasen poslat přihrávku dopředu, přiřítil se k němu Mašek a kolíky mu rozerval levé stehno nad kolenem. Dán padl na zem a rukama se marně snažil stáhnout hlubokou ránu, aby se mu nerozevírala. Finský sudí Ilkka Koho dal Maškovi pouze žlutou kartu!

VIDEO: ošklivý faul hradeckého Maška (od 1:16:35)

Členové realizačního týmu Kodaně museli držet trenéra Michaela Schäfera, aby se na Maška ještě na hřišti nevrhl, při odchodu do kabin si soupeři směrem k hradeckému útočníkovi výhružně přejížděli prsty pod krkem.

Není divu, že trenér Luděk Zajíc ho v odvetě pro jistotu ani nepostavil do základu. Votroci v ní remizovali 2:2 a přes Kodaň postoupili. V dalším kole pak vypadli až po penaltovém rozstřelu proti Dynamu Moskva.

Jablonec dohrával v deseti a s Kodaní padl, Tecl si sypal popel na hlavu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud