Jakub Dvořák
31. července 2015 • 18:15

Slušňáci? West Ham v EL zdivočel! Tři červené a kouč na tribuně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do předkola Evropské ligy se dostali díky fair play, ještě ani nejsou ve skupině a už mají fotbalisté West Hamu United na kontě tři červené karty a trenéra vykázaného na tribunu.  V minulém ročníku Premier League dostali „Kladiváři“ šanci, která se nenachází na každém rohu. Za férovou hru jim UEFA umožnila start v Evropských pohárech, jenže anglický celek je na začátku této sezony jako vyměněný.



V minulém ročníku Premier League skončil West Ham až na 12. místě, tudíž neměl na účast v pohárech ani pomyšlení. Na Anglii však vyšlo jedno místo navíc, které bylo určeno pro tým, který hraje takzvaně nejvíce nejslušněji. A v lize to byl právě West Ham.

Jenže s příchodem nového trenéra Slavena Biliče jako kdyby všechna slušnost z kádru vymizela. Morálka týmu se naprosto změnila. V odvetě prvního předkola Evropské ligy se nechal vyloučit už v prvním poločase Diafra Sakho.

„Kladiváři“ postoupili sice do dalšího předkola, ale ani tam nezůstali s čistým štítem. Shodou okolností znovu v odvetě museli dohrávat na hřišti Birkirkary v deseti hráčích.

Aby toho nebylo málo, tak po postupu do třetího předkola přišlo další vyloučení. V prvním zápase s rumunskou Astrou Giurgi byl do sprch poslán po druhé žluté kartě James Collins. Pomyslnou třešničku na dortu přidal impulzivní kouč Slaven Bilič, který byl rozhodčím vykázán na tribunu.

„Byl to velmi frustrující večer, protože jsme hráli dobře do té chvíle, než byl vyloučen Collins. Nemůžu ho z ničeho vinit, ta druhá žlutá karta byla podle mě přísná,“ stěžoval si po utkání chorvatský kouč, který za své protesty musel zbytek utkání sledovat z tribuny.

Sečteno podtrženo, na fair play tým West Ham v současnoti moc nevypadá. Fanoušci londýnského klubu si už na sociálních sítích utahují z toho, že to bylo zřejmě poprvé a naposledy, kdy dostali takovou příležitost. „Mám takový pocit, že v téhle sezoně nás za fair play už nekvalifikují…“ napsal jeden z příznivců londýnského klubu na Twitter.

Spolu s anglickým týmem dostali jedno místo navíc také týmy z Nizozemska a Irska. Londýnský celek se díky prvenství v anglickém fair play žebříčku objevil v evropských pohárech od ročníku 2006/07.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud