Hynek Preisler
6. srpna 2015 • 11:30

V Izraeli Maccabi nikdo nevěřil, bída Plzně vlila naději i Šmoně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z IZRAELE | Jako obrovskou senzaci vnímají v Izraeli postup Maccabi přes Viktorii Plzeň, která sice v prvním zápase v Tel Avivu vyhrála 2:1, ale ve středu večer překvapivě ve Štruncových sadech padla 0:2 a v Lize mistrů končí.



„Je to velké překvapení. Nikdy by si nemyslel, že to Maccabi zvládne,“ přiznal izraelský sportovní novinář Jacov Ziv z izraelského deníku Maariv.

Výsledek pozměnil i jeho prognózy na večerní druhý česko-izraelský souboj v odvetě 3. předkole Evropské ligy mezi Kirjatem Šmona a Libercem, který si na Blízký východ přivezl těsný náskok 2:1. „Myslím, že Liberec půjde dál, ale po včerejšku už si nejsem tak stoprocentně jistý,“ přiznal s úsměvem. Když může izraelský šampion vyhrát na hřišti toho českého 2:0, proč by nemohl izraelský vicemistr doma porazit v minulé sezoně v české lize dvanáctý tým 1:0?

Plzeň vyřadil z Ligy mistrů Zlatý chlapec

Avšak zpátky k Plzni. Podobně jako deník Maariv i většina izraelských periodik chválí především Erana Zahaviho. Střelce, který dvěma góly českého šampiona setnul.

Deník Maariv si slovně pohrál se jménem kanonýra. „Je to Zahavi!“ „V hebrejštině totiž zahav znamená zlato,“ vysvětlil Ziv. „Ukázal, že je silný proti silným týmům,“ chválí hrdinu zápasu.

Zklamaný Kolář: Gól zanechal stopy, pak jsme jen nakopávali míče
Video se připravuje ...

Největší izraelský deník Yedioth Ahronoth zase zaznamenal izraelský úspěch jedním slovem: Šampion! „Málokdo tomu věřil, že Maccabi postoupí, ale Zahavi ukázal, že je velkým hráčem nejen v izraelské lize, ale i v evropských pohárech,“ chválí.

Eran Zahavi je nyní nejlepším izraelským střelcem v historii evropských pohárů. Plzni vstřelil svůj v pořadí šestnáctý a sedmnáctý gól.

„Plzeň hrála špatně a trenér Jokanovič prokázal svou chytrost při střídáních, když na hřiště postupně poslal Gila Vermouha v den jeho třicátých narozenin a posléze i Miha,“ píše Yedioth Ahronoth.

Noviny Izrael HaYom, které jsou v židovském státě nejčtenější a volně k dispozici, zmiňují, že Plzeň udělala chybu, když chtěla pouze udržet výsledek. V Izraeli nyní doufají v dobrý los a věří, že Maccabi zítřejší los nepřidělí Basilej, která v minulosti izraelský klub dvakrát vyřadila.

Zápas Hapoel Kirjat Šmona - Slovan Liberec sledujte od 19.00 ONLINE zde »

Vše bylo obráceně, než jsme chtěli, řekl Koubek po konci Plzně v LM
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud