7. srpna 2015 • 15:02

Jediným cílem je postup do skupiny, hodnotí Mareček los Sparty

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty si před losem 4. předkola Evropské ligy soupeře nevybírali. O místo v základní skupině si nakonec zahrají se švýcarským Thunem, podle obránce Lukáše Marečka je však jedno, kdo proti letenskému celku bude stát. Jediným cílem je pro Spartu postup.



"Přiznám se, že soupeře vůbec neznám. Necháme to na trenérech, kteří nám zajistí informace, určitě pojedou Thun sledovat a pečlivě se na ně připravíme," uvedl na klubovém webu Mareček. "Jediným naším cílem je postup do základní skupiny, takže se nesmíme ohlížet na to, kdo proti nám stojí," dodal.

Sparta ve středu nezvládla odvetu 3. předkola Ligy mistrů, když nad CSKA Moskva vedla 2:0, ale nakonec po prohře 2:3 a remíze 2:2 z úvodního duelu vypadla. Thun do play off Evropské ligy prošel po dvou remízách s Vaduzem. "Nemá cenu se ohlížet na to, jaké zápasy jsme odehráli nebo jak se dařilo švýcarskému mužstvu," uvedl další zadák Costa.

"Je samozřejmě škoda, že jsme nebyli v rámci losování o hodinu dříve, ale teď už se musíme soustředit jen na zápasy, které nás čekají, a nedívat se dozadu," přidal Mareček, který prý žádného soupeře pro předkolo vybraného neměl. "Bylo mi to úplně jedno," prohlásil.

Sparta se s Thunem už v minulosti dvakrát utkala v Lize mistrů. V roce 2005 s největším outsiderem skupiny prohrála 0:1 a remizovala 0:0. Tento bezbrankový výsledek je pro letenský celek shodou okolností také posledním zápasem v Lize mistrů. V prvním utkání ji vedl současný sportovní ředitel Jaroslav Hřebík.

Tentokrát Sparta začne dvojzápas s Thunem ve Švýcarsku (20. srpna), odveta se uskuteční o týden později na Letné. "Jsem rád, že začínáme na hřišti soupeře, mohla by to být výhoda," řekl Mareček.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud