Karel Häring
19. srpna 2015 • 12:52

Trenér pod tlakem, výbuch s Rapidem. Jak jsou na tom čeští soupeři v EL?

Vstoupit do diskuse
0
  • Jak si vedou soupeři českých týmů?Jak si vedou soupeři českých týmů?FOTO: Koláž iSport.cz

    Liga mistrů nebude, ale i tak může český klubový fotbal zažít výjimečný podzim. O účast v základních skupinách Evropské ligy bojují čtyři tuzemské týmy. A ještě nikdy se nestalo, aby se do hlavní fáze jednoho pohárového ročníku probojovaly více než dva celky. A jak se daří všem čtyřem soupeřům českých klubů? Podívejte se!

  • Soupeř Plzně: VOJVODINA NOVI SAD

    Vojvodina Novi SadFoto Profimedia.cz

    Se skalpem Partizanu
    O víkendu Vojvodina odpočívala, ligový duel s Jagodinou byl odložen. Poslední soutěžní duel odehrála minulý čtvrtek, když doma hostila Partizan Bělehrad. Novému Sadu se povedl úvod, když po čtvrthodině hry vedl 2:0, mimo jiné i díky parádní trefě šikovného leváka Aleksandara Stanisavljeviče. Nakonec zvítězila 3:2 a definitivně napravila nepovedený vstup do ligy, kdy nejprve prohrála 0:4 a poté remizovala. Výhra na Sampdorii 4:0 v 3. předkole EL ji evidentně nakopla.

    Poslední zápas:

    Vojvodina Novi Sad–Partizan Bělehrad 3:2
    5. kolo srbské ligy
    Branky: 7. Ivanič, 14. Stanisavljevič, 62. Ožegovič – 39. a 68. Abúbakar. Sestava: Žakula – Vasilič, Pekarič (33. Pankov), Djurič, Nastič – Sekulič, Maksimovič – Stanisavljevič, Ivanič, Puškarič (75. Paločevič) – Ožegovič (89. Babič).
    Pořadí v tabulce: 5. (ze šestnácti)

  • Soupeř Sparty: THUN

    ThunFoto EPA

    Trenér-legenda pod tlakem
    Thun nedorazí na Letnou v ideálním rozpoložení, v lize totiž prohrál potřetí v řadě a po pěti kolech je poslední se třemi body, které získal výhrou nad nováčkem z Lugana. Tlak na trenéra Ciriaka Sforzu, bývalou hvězdu Bayernu Mnichov či Interu Milán, tak citelně roste. Thun nicméně dokázal v předkolech Evropské ligy přejít přes izraelskou Beer-Shevu a lichtenštejnský Vaduz a o víkendu si spravil chuť v 1. kole domácího poháru na hřišti Solothurnu, kde zvítězil 4:0.

    Poslední zápas:

    Solothurn–Thun 0:4
    1. kolo Švýcarského poháru
    Branky: 10. a 21. Frontino, 63. a 85. Munsy. Sestava: Ruberto – Ferreira, Reinmann, Bürki, Wittwer – Zino – Rojas (58. Zárate), Frontino, Sutter (81. Lauper), Rapp – Buess (58. Munsy).
    Pořadí v tabulce: 10. (poslední)

  • Soupeř Liberce: HAJDUK SPLIT

    Hajduk SplitFoto EPA

    Posila viděla červenou
    Hajduk Split v posledním zápase již počtvrté z šesti zápasů v chorvatské lize remizoval, na hřišti ambiciózní Rijeky 0:0. Již od šestnácté minuty hrál přesilovou hru za vyloučení záložníka Moisese, svou převahu však gólem nepotvrdil. V 64. minutě přišel o vyloučeného Velázqueze, který do Hajduku zamířil na hostování z Palerma v minulém týdnu spolu s levým bekem Miličem (z ruského Rostova), jehož však trenér Damir Burič zatím šetřil.

    Poslední zápas:

    Rijeka–Hajduk Split 0:0
    6. kolo chorvatské ligy
    Sestava: Kalinič – Velázquez (64. ČK), Milovič, Nižič, Juranovič – Jeff erson – Sušič, Balič (68. Bilij), Caktaš, Vlašič (84. Roguljič) – Kiš (62. Maglica).
    Pořadí v tabulce: 6. (z deseti)

  • Soupeř Jablonce: AJAX AMSTERDAM

    Ajax AmsterdamFoto EPA

    Výbuch v Lize mistrů
    Dvojí pohled. Výbuch v Evropě a skvělý start v lize. V Ajaxu je Liga mistrů považována téměř za nutnost, jenže klub vyhořel ve třetím předkole s Rapidem Vídeň. Fanoušci tvrdě kritizovali kouče Franka de Boera, muselo se za něj postavit vedení, aby jejich naštvání utišilo. Na druhou stranu první dvě ligová kola vyhrál Ajax shodně s přehledem 3:0. Do áčka se začíná prokousávat česká naděje Václav Černý.

    Poslední zápas:

    Ajax–Willem Tilburg 3:0
    2. kolo Eredivisie
    Branky: 67. a 90. El-Ghází, 18. Milik. Sestava: Cillessen – Tete, Veltman, Riedwald, Dijks – Bazoer (77. Černý), Klaasen (74. Schöne), Gudelj – El-Ghází, Milik (82. Sanogo), Sinkgraven.
    Pořadí v tabulce: 1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud