20. srpna 2015 • 05:00

Změny na Evropu: Plzeň asi vrátí Hrošovského, šanci má Hušbauer

Autor: jon, jav, dvo, iSport.cz, hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PRAVDĚPODOBNÉ SESTAVY | Hned čtyři české celky (Plzeň, Sparta, Jablonec, Liberec) dnes vstoupí do play off Evropské ligy. Ještě nikdy se nestalo, aby v hlavní fázi evropských pohárů hrála víc jak dvě tuzemská mužstva. V jakých sestavách večer vyběhnou proti svým soupeřům? Nabízíme pravděpodobné jedenáctky podle odhadu deníku Sport.



Krejčí vsadí na prověřená jména

K zemětřesení v základní sestavě nedojde, trenér Krejčí bude spoléhat na dlouhodobě budované vazby. Výjimkou může být nasazení tvořivého záložníka Patrika Hrošovského. Ten se netěšil velké důvěře Miroslava Koubka, Viktoria v něm však vidí hráče, jehož smysl pro přihrávku může být pro tým velice prospěšný. Ve středu pole by se navíc mohl vhodně doplňovat s buldokem Ondřejem Vaňkem. Do stoperské dvojice k Romanu Hubníkovi pak podle informací Sportu naskočí uzdravený Václav Procházka, jehož jméno je stále hlasitěji spojováno s odchodem do Turecka. Dříve než po dvojzápase s Vojvodinou k němu ovšem nedojde.

Pravděpodobná sestava Plzně: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela, Kolář, Kopic - Mahmutovič.

Limberský o novém trenérovi: jsme na něj zvyklí
Video se připravuje ...

Nový trenér Plzně Krejčí: první dny jsou náročné, pracuji 14 hodin denně
Video se připravuje ...

Hušbauer nahradí Matějovského

Absence Marka Matějovského v rozhodujících zápasech o postup do skupiny Evropské ligy? Trenér Zdeněk Ščasný to nevidí příliš tragicky, navíc má připravenou variantu číslo dvě. S Josefem Hušbauerem jako dirigentem letenského týmu. „V domácím utkání proti Zlínu byl u všech branek. V Boleslavi byl sice střídán, avšak z taktických důvodů. Matějovský má obrovské přednosti, ale musíme si poradit i bez něj,“ řekl na tiskové konferenci sparťanský kouč.

Soupeře hodlá překvapit i stylem rozestavení. Zatímco od začátku sezony pravidelně praktikoval 3-5-2, v posledním ligovém utkání v Mladé Boleslavi změnil rozestavení během zápasu rovnou třikrát. „Nemohu prozradit, jak nastoupíme. Myslím si, že samotný Thun to netuší. Já osobně mám jasno. Vycházel jsem z toho, co hraje soupeř a co by nám mělo sedět,“ dodal k sestavě Sparty Ščasný.

Pravděpodobná sestava Sparty: Bičík – Mareček, Holek, Hybš – Frýdek, Hušbauer, Vácha Dočkal, Costa – Lafata, Krejčí.

Ščasnému bude chybět Matějovský. Co chystá na Thun?
Video se připravuje ...

Kouč Thunu: Pergl by se měl raději starat sám o sebe
Video se připravuje ...

Jablonec v osvědčené jednáctce, Liberec s Bakošem

Do boje o evropský podzim jdou i severočeské celky. Jablonecký trenér Šilhavý nejspíš vsadí na osvědčená jména. K dispozici sice má široký kádr, nicméně v klíčových zápasech posílá do boje totožnou jedenáctku. V Liberci trenér Trpišovský sestavou míchá víc, nicméně jména v zápise o utkání nejspíš nikoho nepřekvapí.

Pravděpodobná sestava Jablonce: Hrubý - Karavajev, Beneš, Pernica, Novák - Hübschman, Greguš - Crnkič, Pospíšil, Mingazov - Wágner.

Pravděpodobná sestava Liberce: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Pavelka , Folprecht - Delarge, Shala, Šural - Bakoš.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud