21. srpna 2015 • 04:58

Co bavilo Letnou? Dočkalovy rány, Fataiova klička i švýcarský Čech!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Zdeněk Ščasný výkonem svého týmu nadšený nebyl, ale fanoušci se při utkání play off Evropské ligy Sparty proti Thunu bavili. Letnou rozproudily nejen parádní góly z dílny Bořka Dočkala, ale také dvě kuriozity. Tou první byl hostující brankář, kterého díky helmě fanoušci okamžitě překřtili na švýcarského Petra Čecha, druhou pak parádní klička domácího útočníka Kehindeho Fataie.



Dočkalovy nádherné rány

Stal se hrdinou. Záložník Bořek Dočkal zlomil Thun dvěma krásnými góly. Ten první padl ještě v prvním poločase, kdy se sparťanská opora opřela do míče a technickou střelou nedala brankáři šanci.

I při druhém zásahu pomohla Dočkalovi jeho vytříbená technika. Tentokrát se trefil z přímého kopu, když perfektně přestřelil zeď. Brnakář Thunu opět plachtil marně, míč skončil v síti.

Sparta - Thun: Gól Bořka Dočkala na 2:1
Video se připravuje ...

Sparta - Thun: Gól Bořka Dočkala na 3:1
Video se připravuje ...

Fataiova parádní klička

Silný, rychlý útočník. Kehinde Fatai každopádně proti Thunu dokázal, že ani s technikou nemá problémy. Sparťanská posila si krásně pohrála s obráncem soupeře u autové čáry. 

Sparta - Thun: Fataiova parádní klička
Video se připravuje ...

Švýcarský Petr Čech

To nešlo přehlédnout. Každého, kdo viděl brankáře Thunu Guillaume Faivreho, napadlo srovnání s českou hvězdou Petrem Čechem. Důvod byl jednoduchý, helma na hlavě. Totožná s tou, kterou nosí gólman Arsenalu. „Švýcarský Petr Čech,“ komentoval to v přímém přenosu iSport.cz Luděk Stracený.

A proč vlastně brankář Thunu musí mít helmu jako povinnou výbavu? Na konci minulé sezoně dostal během jednoho týdne dva těžké údery do hlavy. „Bolelo to, cítil jsem se malátný,“ říkal před časem Faivre.

Sparta - Thun: Za hosty chytal švýcarský Petr Čech v helmě
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Thun 3:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud