21. srpna 2015 • 00:02

Pokorný spasil Liberec: Góly dávám, jen když to potřebujeme

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce dlouho marně dobývali obranu Hajduku Split, až je 10 minut před koncem vysvobodil sváteční střelec Lukáš Pokorný. Teprve dvaadvacetiletý stoper dal teprve svůj druhý gól za A-tým. Tím prvním na jaře zařídil ligovou výhru nad Spartou, která přispěla k záchraně Slovanu, a nyní výrazně přiblížil Liberec k postupu do hlavní fáze Evropské ligy.



"Je to pecka. Kluci si ze mě dělají srandu, že dávám góly, jen když to potřebujeme. Věřím, že to bude postupový gól," řekl Pokorný novinářům. Zatím ale nechtěl říci, kterého si váží více. "To řeknu až po odvetě, podle toho, jak to dopadne," dodal.

Ačkoli měl Liberec hodně šancí získat do odvety ještě slibnější výsledek, výhry 1:0 si Pokorný cenní. "Před zápasem bychom tenhle výsledek brali všemi deseti. Do zápasu jsme šli, že chceme udržet čisté konto. Nula doma je hodně důležitá, proto jsme už brali i výsledek 0:0, než přišel ten gól," popisoval liberecký odchovanec.

Pokorný: Dát gól v takovém zápase je pecka!
Video se připravuje ...

Jeho trefa přišla v 80. minutě po standardní situaci, když po signálu pálil Josef Šural a Pokorný zblízka uklidil odražený míč. "Byl to nacvičený signál na střelu, která bohudík úplně nevyšla. Odrazilo se to ke mně, tak nějak jsem tušil, kde je brána, tlačil jsem to dolů a naštěstí to vyšlo," řekl Pokorný.

Ví však, že zatím má za sebou Slovan jen polovinu úkolu. "Ještě nás čeká hromada práce, protože jsou fakt dobří a ta atmosféra u nich Hajduku ještě pomůže," tuší Pokorný. "Tady byli zalezlí, ale u nich to bude úplně jiné, protože mají pro zápasy doma a venku zcela odlišné taktiky. Doma jsou o sto procent silnější," varoval.

Hajduk se totiž doma může opřít o podporu 35 tisíc fanoušků. "A prý jsou vůbec nejlepší v Evropě, tak jsme na to hodně zvědaví. Asi to bude pro nás vrchol, co jsme zatím zažili. V zápase už to člověk ale tak nevnímá, koncentrace je jen na fotbal a nesmí nás to pohltit," dodal.

Sestřih: Liberec v zápase plném šancí porazil Hajduk Split 1:0
Video se připravuje ...

Trenér Trpišovský: V odvetě můžeme hrát na brejky
Video se připravuje ...

David Pavelka z Liberce a Mijo Caktaš z Hajduku Split.
David Pavelka z Liberce a Mijo Caktaš z Hajduku Split.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud