Jonáš Bartoš
21. srpna 2015 • 11:40

Horváth v roli asistenta. Hrozila mu tribuna, nutil Plzeň bránit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netrvalo to dlouho a Pavel Horváth je zpátky. Nikoliv v plzeňském dresu na hřišti, ale ve slušivém tričku v roli asistenta trenéra. Hned při pohledu na střídačku v utkání s Vojvodinou (3:0) bylo jasné, že západočeská ikona nehodlá sedět v koutě. Zejména v druhém poločase své bývalé spoluhráče burcoval u lajny, až ho musel krotit hlavní trenér Karel Krejčí. V jednu chvíli si slavnou plzeňskou desítku zavolal i čtvrtý sudí a pohrozil mu, že pokud bude v emotivních výstupech pokračovat, půjde na tribunu.



Původně se měl Pavel Horváth zaučovat v trenérském řemeslu v třetiligových Domažlicích, tam ale nevydržel ani do konce léta. Turbulentní události v Plzni nabraly rychlý spád a někdejší kapitán byl povolán zpátky do zbraně.

V neděli došlo k jeho jmenování asistentem, ve čtvrtek už Pavel Horváth dirigoval své bývalé spoluhráče ze střídačky. „Jsem za Pavla hrozně rád, že se vrátil. Osobnosti jako on v kabině chybí, má na hráče dobrý vliv. Jsem rád, že ho mám po svém boku,“ pochvaloval si po výhře nad Vojvodinou Karel Krejčí, který mužstvo převzal po Miroslavu Koubkovi.

Horváth důležité utkání o Evropskou ligu hodně prožíval. Zejména ve druhém poločase často vstával směrem k postranní čáře, spolu s Krejčím usměrňoval hráče, neustále udílel pokyny. Bylo vidět, jak moc duelem s Vojvodinou žije.

V závěru, když utkání vrcholilo, Horváthovy emoce gradovaly. Při sporných momentech se viditelně zlobil, hráčům se neustále snažil něco sdělit. Rozcvičující volal na střídačku, aby se připravili do akce. „Ten nejmenší,“ ukázal výmluvným gestem na Milana Petrželu. Při sledování dění na hřišti v jednu chvíli volal až na druhou stranu na Jana Kovaříka, aby šel kopat roh.

Horvátha si dokonce zavolal čtvrtý sudí a důrazně mu pohrozil, že by taky mohl skončit na tribuně. „Pavla jsem pak trošku zklidnil,“ usmíval se hlavní Krejčí. „Je to člověk, který i jako hráč emoce měl, to k tomu patří,“ dodal šéf plzeňské střídačky.

Když v Srbsku vstřelíme gól, bude po zápase, věří Limberský
Video se připravuje ...

Rajty měl trefit šibenici, ale trefil mě, smál se střelec Kopic
Video se připravuje ...

Hráči trenéra Horvátha berou

Co má Horváth – asistent - v Plzni nyní za hlavní úkol? „Dal jsem mu na starosti útočné standardky, je to mistr ve svém oboru, ačkoliv jsme zatím měli jen dva nácvikové tréninky. V zápase se to, co jsme si řekli, splnilo, ve standardkách jsme byli nebezpeční. Škoda, že jsme nedali ještě nějaký gól navíc,“ hodnotil Krejčí.

Zvláštní situaci prožívají hráči na trávníku. Zkušeného borce, se kterým ještě v minulé sezoně kopali na place a ve velkém slavili všechny úspěchy, nyní poslouchají jako svého nadřízeného. Podle ohlasů to ale nikomu nedělá žádný problém. Naopak, všichni Horvátha jako respektovanou osobnost s fotbalovými zkušenostmi a velkými úspěchy berou.

„Je to obrovská persona, ještě před rokem jsme s ním hráli. Horvi dění na hřišti vidí trošku jinak, není to ještě úplně trenér a i pokyny jsou jiné,“ uvedl záložník Ondřej Vaněk. „On se nedá zklidnit ze dne na den, ale respektujeme ho. Chodí s námi do kabiny, takže je stále vnímaný trošku jinak než hlavní trenér.“

Jeho návrat do plzeňské šatny kvituje i David Limberský, který toho s Horváthem jako spoluhráč a dobrý kamarád prožil nejvíc. „Má velký vliv na kabinu. Je to asistent, hodně mluví do standardních situací a ofenzivy, má velké slovo,“ uznal Limberský. „Jeho pokyny jsme vnímali. Nechtěl, abychom v závěru hru za každou cenu otvírali, při útočných standardkách nás nutil k postavení o jednoho víc vzadu,“ vysvětlil. 

Pavel Horváth si užíval radost i jako assitent trenéra
Pavel Horváth si užíval radost i jako assitent trenéra

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud