26. srpna 2015 • 20:00

Limberský před odvetou: Neumíme hájit náskok, půjdeme za gólem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle kapitána Davida Limberského nebudou plzeňští fotbalisté v odvetě play off Evropské ligy na hřišti Vojvodiny Novi Sad pouze bránit solidní náskok 3:0, což se jim nevyplatilo v předkole Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv. Západočeši prý ve čtvrtek půjdou za gólem, který by domácí zřejmě definitivně dostal ze hry.



"Víme, jaký výsledek jsme uhráli doma, na druhou stranu jsme sem nepřijeli nic bránit. Chtěli bychom určitě vstřelit gól, který by nám dodal klid," řekl na dnešní tiskové konferenci Limberský.

Nechce připustit, aby se opakoval průběh třetího předkola LM, v němž český šampion v Izraeli nad Maccabi uhrál nadějný výsledek 2:1, ale v domácí odvetě s defenzivní taktikou propadl a po porážce 0:2 z elitní soutěže vypadl.

"Myslím, že nejsme tým, který umí hájit jakýkoliv náskok, takže budeme chtít hrát svou hru a vstřelit gól. Víme, že když jsme se proti Maccabi snažili bránit nějaký náskok, tak to nebylo dobré. To jsme si uvědomili a nechtěli bychom to opakovat," utvrdil jednatřicetiletý obránce.

Z Maccabi jsme se poučili, nebude se to opakovat, slíbil Ďuriš
Video se připravuje ...

Pokud by Plzeň skórovala, musel by srbský tým pro postup vstřelit pět branek. "Když dáme gól, tak teoreticky ještě hotovo nebude, ale určitě nám to hodně pomůže. Pak je v našich silách pět branek nedostat. Gól, který my dáme, hodně řeší," upozornil Limberský. Jeho tým může povzbudit, že v posledních jedenácti utkáních kvalifikace Ligy mistrů či Evropské ligy venku vždy skóroval.

Viktoria se pod novým trenérem Karlem Krejčím zvedla a po úvodním triumfu nad Vojvodinou doma v lize zdolali také Olomouc (2:0). "Myslím si, že tyhle dva výsledky nám pomohly psychicky, a teď je nálada pozitivnější. Věřím, že na výkony z posledních dvou zápasů navážeme," dodal bývalý hráč Sparty nebo Modeny.

Podcenění by se nám nevyplatilo, varuje plzeňský Kozáčik
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud