27. srpna 2015 • 04:59

Zbraně českých soupeřů v EL: Umělka, fanoušci i útočné hvězdy

Autor: spo, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned čtyři české týmy klepou na dveře základních skupin Evropské ligy. Sparta, Viktoria Plzeň, Jablonec i Liberec udělají všechno, aby si zahráli nejen kvalitní zápasy, ale aby si také sáhli na pořádný balík peněz. Jenže to chtějí i jejich soupeři. Jaké největší zbraně se chystají použít Thun, Vojvodina, Ajax a Hajduk Split?



Thun

ZBRANĚ: Zejména domácí prostředí, navíc umocněné umělou trávou. Sparta v minulé sezoně na příkladech Malmö a Bernu bolestně poznala, že soupeř, který působí venku poměrně neškodně, je na vlastním stadionu schopen předvést diametrálně kvalitnější výkon. A pokud by Thun šel do vedení 1:0, byl by už jen gól od postupu... „Jsou nepříjemní tím, co mě uhodilo do očí okamžitě – agresivitou, napadáním,“ líčí protivníka kouč Zdeněk Ščasný. „Poslední zápasy jdou nahoru, jsou organizovanější,“ dodává.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Thun 3:1
Video se připravuje ...

Vojvodina

ZBRANĚ: Do odvety přišel srbský celek o jednoho ze svých nejnebezpečnějších hráčů, Aleksandara Stanisavljeviče, který si odpykává karetní trest, nicméně stále bude spoléhat na své rychlé ofenzivní typy, především útočníka Ognjena Ožegoviče či Mirka Ivaniče, který by se měl přesunout na pozici podhrotového hráče. V domácím prostředí Vojvodina ráda útočí, v posledních dvou domácích duelech v rámci srbské ligy nastřílela sedm branek, z toho tři Partizanu.

Z Maccabi jsme se poučili, nebude se to opakovat, slíbil Ďuriš
Video se připravuje ...

Ajax

ZBRANĚ: Velmi mladí hráči, ale taky rychlí a technicky výborní. Ajax přijíždí do Jablonce s náskokem jednoho gólu po vítězství 1:0 v Amsterdamu a vzhledem k tomu, že Jablonec bude muset aspoň na část zápasu na soupeře zatlačit, aby manko smazal, dává to lepšímu nizozemskému týmu velký prostor pro úder. Severočeši první utkání vyloženě odbránili, proto je výsledek ještě milosrdný a celkem nadějný, ale Ajax dokáže využít díky dobrému presinku, rychlosti a kombinaci i malého okna v domácí obraně.

Hajduk Split

ZBRANĚ: Fanoušci, to bez pochyb. Hajduk Split na své příznivce výrazně spoléhá. Celá Dalmácie věří, že Split v nich bude mít proti českému týmu dvanáctého hráče a že s přesilou se nakonec dostane do základní skupiny Evropské ligy, přestože první duel těsně prohrál. Ale kromě fandů klidně k velmi nebezpečným zbraním Hajduku počítejme i skvělé střelce Tina-Svena Sušiče či Toma Baliče, kteří umí vystřelit a U Nisy to v prvním utkání i ukázali.

Sestřih: Liberec v zápase plném šancí porazil Hajduk Split 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud