27. srpna 2015 • 21:53

Liberec to dokázal! Na hřišti Hajduku zvítězil 1:0 a jde dál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce si potřetí v historii zahrají skupinu evropských pohárů. V dnešní odvetě 4. předkola Evropské ligy zvítězili na horké půdě Hajduku Split brankou Josefa Šurala z 23. minuty 1:0, zopakovali výsledek z úvodního domácího duelu a slaví postup. Slovan se představí v základní skupině soutěže po roční odmlce, soupeře pozná při pátečním losu. Zároveň se může těšit na prémii 65 milionů korun.



Ve Splitu panovala elektrizující atmosféra. Už hodinu před zápasem zpívaly v hledišti tisícovky diváků chorály a dobrou čtvrthodinu před výkopem byl stadion Poljud téměř zcela zaplněný. Liberec se ale mimořádné kulisy a více než 32 tisíc diváků nezalekl, od úvodu se snažil hrát aktivně a vůbec nepustil Hajduk k očekávanému tlaku, natož do šance. Naopak rušněji bylo před Kaliničovou brankou.

Ve dvanácté minutě ještě Coufalovu střelu zblokovali domácí na roh, ale ve 23. minutě už Slovan udeřil. Po závaru ve vápně přihrál Shala z otočky na Šurala a ten povedenou střelou do horního rohu přiblížil svůj tým postupu. Liberec skóroval i v desátém soutěžním duelu této sezony.

Hajduk v té chvíli potřeboval k postupu vstřelit tři góly, ale Slovan pokračoval v zodpovědném výkonu a brankář Koubek, který ve středu oslavil 23. narozeniny, byl překvapivě celou první půli takřka bez práce. Jedinou vážnější šanci před Ohandzou zastavil skluzem Hovorka.

Tři minuty po přestávce upadl domácí Milič v šestnáctce, ale rozhodčí místo penalty ukázal obránci Hajduku žlutou kartu za simulování. Třetí celek uplynulého ročníku chorvatské ligy po pauze přidal a v 64. minutě se po Vlašičově zblokované střele marně dožadoval penalty za údajnou Hovorkovu ruku ve vápně.

Hajduk doma v předchozích devíti soutěžních zápasech od dubna neprohrál, ale dnes se dostal k pořádné šanci až v 89. minutě, kdy Roguljič z dálky trefil horní část břevna. Liberec výhrou a postupem potvrdil povedený start do sezony, od porážky v úvodním Superpoháru neprohrál už devět soutěžních duelů.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Odvetný zápas 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

Hajduk Split - Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branka: 23. Šural. Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares (všichni Portug.). ŽK: Milič - Delarge, Šural, Koubek, Sackey, Pavelka, Pokorný. Diváci: 32.021. První zápas: 0:1, postoupil Liberec.

Sestavy:

Hajduk: Kalinič - Tudor (73. Juranovič), Milovič, Nižič, Milič - Jefferson - Sušič, Balič (34. Maloku), Caktaš (49. Roguljič), Vlašič - Ohandza. Trenér: Burič.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Sackey (75. Fleišman), Pavelka - Delarge (49. Kerbr), Shala (63. Soungole), Šural - Bakoš. Trenér: Trpišovský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud