27. srpna 2015 • 22:20

Vlastní gól a trefa Ďuriše! Plzeň vyhrála v Srbsku a postupuje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svůj úkol splnili s přehledem. Fotbalisté Viktorie Plzeň zvítězili v odvetě play off Evropské ligy na hřišti Vojvodiny Novi Sad 2:0 a postoupili do hlavní fáze Evropské ligy. Přidali se ke Spartě a Liberci, český fotbal bude mít na podzim v pohárové Evropě tři zástupce.



Utkání rozhodli v 19. minutě vlastním gólem Igor Djurič a ve druhém poločase Slovák Michal Ďuriš. Trenér Karel Krejčí vyhrál i třetí soutěžní zápas na lavičce Viktorie, která se po roční pauze vrací do pohárů. Jména soupeřů se dozví při pátečním losu.

Plzeň nastoupila v téměř totožné sestavě jako v prvním zápase, jen Petržela v záloze nahradil Kovaříka. Domácí, které dopředu od první minuty hnali fanoušci, začali velkým náporem. Průnik Ožegoviče překazil včasným vyběhnutím Kozáčik, další akce Vojvodiny často s vypětím sil odvracela plzeňská obrana.

Západočeši hned z první povedenější akce mohli v 15. minutě otevřít skóre. Rajtoral na pravé straně obešel dva protihráče, našel Vaňka, ale jeho střelu vyrazil brankář Žakula. O chvíli později měl štěstí Kozáčik, kterého po Ivaničově ráně zachránila tyčka.

V 19. minutě se Plzeň šťastně dostala do vedení, když si po centru Limberského srazil Djurič míč do vlastní branky. Vojvodina by při tomto skóre potřebovala k postupu vstřelit pět gólů, přesto se domácí dál snažili a útočili. V závěru poločasu Babič trefil boční síť.

Plzeň hned po několika vteřinách druhého poločasu měla velkou šanci: Kopicovu hlavičku po akci Petržely a Limberského však Žakula výborně vytáhl na roh. V 54. minutě musel zřejmě kvůli svalovému zranění střídat stoper Hubník a na jeho místo přišel Baránek.

Po hodině hry se Plzeňští z rychlého brejku prosadili podruhé. Kopic si vyměnil míč s Kolářem a našel před brankou volného Ďuriše, jenž navázal na dva nedělní ligové góly Olomouci.

Poté si ještě zachytal Kozáčik, který zneškodnil Paločevičův přímý kop, na druhé straně zase domácí gólman vychytal Hrošovského. V závěru si skupina asi 160 plzeňských fanoušků ještě vysloužila aplaus stadionu, když ve svém sektoru vyvěsila transparent "Kosovo je Srbsko".

Viktoria potřetí v řadě neinkasovala a skupinu EL si zahraje podruhé v historii, v sezoně 2012/13 z prvního místa postoupila do jarních bojů.

Odvetný zápas 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

Vojvodina Novi Sad - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)

Branky: 19. vlastní Djurič, 60. Ďuriš. Rozhodčí: Kukulakis - Grevenis, Kurompyliová (všichni Řec.). ŽK: Djurič, Pekarič - Vůch, Limberský. První zápas: 0:3, postoupila Plzeň.

Vojvodina: Žakula - Vasilič, Djurič, Pekarič, Nastič (66. Radovič) - Paločevič, Maksimovič, Sekulič, Babič (64. Zočevič) - Ivanič (80. Stamenič) - Ožegovič. Trenér: Zagorčič.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník (54. Baránek), Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (73. Vůch), Kolář (81. Mahmutovič), Kopic - Ďuriš. Trenér: Krejčí.

ONLINE: Vojvodina - Plzeň ZDE »

Autor druhého gólu Michal Ďuriš se raduje, Plzeň už postup nepustila
Autor druhého gólu Michal Ďuriš se raduje, Plzeň už postup nepustila

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud