28. srpna 2015 • 00:02

TOP soupeři pro české kluby: Hrozí Dortmund, Basilej a Liverpool

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

LOS EL 13:00 ONLINE | Fotbalový čtvrtek se povedl. Tři ze čtyř českých klubů slaví postup do hlavní fáze Evropské ligy, tolik zástupců v této soutěži tuzemská kopaná ještě neměla. Plzeň, Sparta i Liberec mohou narazit na zvučné soupeře. Jaké nejsilnější týmy číhají v osudí?



Borussia Dortmund (Německo)

Loňská sezona pro ambiciózní klub dlouho vypadala katastrofálně, Borussii na startu jarní části dokonce hrozil potupný sestup. V Dortmundu se ale včas vzpamatovali, dokončili sezonu na sedmém místě a zajistili si alespoň předkolo Evropské ligy. Mužstvo pod novým trenérem Tuchelem, který nahradil oblíbeného Jürgena Kloppa,vstoupilo do sezony výborně, norskému Odds v play off nastřílelo celkem 11 branek (v prvním duelu ale doháněli skóre, kdy prohrávali už 0:3).

Liverpool (Anglie)

Slavný klub potkala v evropských pohárech naposledy Sparta v sezoně 2010/2011, Letenští s anglickým obrem sehráli v mrazivém počasí dvě vyrovnané partie (0:0, 0:1). Značka jednoho z elitních světových klubů láká, pro jakýkoliv z českých celků by šlo o ohromný svátek. Hvězdy jako Benteke, Coutinho či Škrtel hovoří za vše.

Tottenham (Anglie)

Další velký anglický klub patřící ke špičce Premier League. Asi největším lákadlem by byl příjezd forvarda Harry Kanea, druhého nejlepšího kanonýra Premier League z minulé sezony. Anglický mladík už si v Česku zahrál na evropském šampionátu jednadvacítek, kde ale stejně jako anglická reprezentace nezářil. Přijede na reparát v klubovém dresu?

Monaco (Francie)

Francouzský klub to v minulém roce dotáhl až do čtvrtfinále Ligy mistrů, kde svedl vyrovnané partie s finalistou z Juventusu. Majitel, ruský miliardář Dmitry Rybolovlev, v minulosti napumpoval do klubu obrovské částky, pak se ale rozhodl jít jiným směrem a výdaje ztenčil. Přesto jde ale stále o mimořádně silný klub.

Basilej (Švýcarsko)

Nejlepší celek ze Švýcarska prožívá zklamání, stejně jako Plzeň vypadla Basilej s izraelským Maccabi Tel Aviv a místo Ligy mistrů musí vzít zavděk Evropskou ligou. Pokud by dostala české týmy, šlo by o pikantní souboje pro dvojici Suchý, Vaclík. Oba mají v klubu velmi dobrou pozici a patří do základní sestavy.

Nasazení do košů pro losování Evropské ligy
Koš 1: Schalke 04, Dortmund, FC Basilej, Neapol, Tottenham, Ajax, Villarreal, Rubin Kazaň, Bilbao Sporting Marseille Dněpropetrovsk.
Koš 2: Braga, Fiorentina, Lazio, Anderlecht, Liverpool, AZ Alkmaar, PLZEŇ, Bruggy, PAOK Soluň, Celtic Besiktas, APOEL.
Koš 3: AS Monaco, SPARTA, Fenerbahçe, Legia, Bordeaux, Lokomotiv Moskva, Poznaň, Saint-Étienne, LIBEREC, Augsburg, Rapid Vídeň, FK Krasnodar.
Koš 4: Partizan Bělehrad, Asteras Tripolis, Belenenses/Altach, Rosenborg, Karabach, Molde, Minsk, FC Groningen, FC Sion, Midtjylland, Skënderbeu Korçë Gabala.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud