17. září 2015 • 22:57

Sparta má pouze bod. Sudí jí neuznal gól v poslední minutě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty vstoupili do základní skupiny Evropské ligy remízou 1:1 na hřišti řeckého Asterasu Tripolis. Skóre otevřel už ve druhé minutě domácí Pablo Mazza, za hosty po přestávce vyrovnal David Lafata. Další zápas čeká český celek za dva týdny, kdy se na Letné představí APOEL Nikósie.



Sparta nemohla utkání začít hůř. Ve druhé minutě Jiráček ztratil na půlce míč a domácí chybu potrestali. Bertoglio našel přesnou přihrávkou mezi obránce nabíhajícího Mazzu, který mířil přesně. Ve 13. minutě mohla Sparta prohrávat o dva góly. Sám na Bičíka šel Jannu, ale hostující brankář míč vyrazil a na čáře odkopl vracející se Costa.

Český tým se dostával do hry pomalu, ale postupně převzal aktivitu. Dočkal nejprve po závaru před brankou trefil pouze jednoho z obránců a Hušbauer krátce nato mířil těsně vedle. Ještě blíž vyrovnání byl ve 24. minutě Frýdek, jenže po rohu hlavičkoval jen do tyče.

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný během zápasu.
Trenér Sparty Zdeněk Ščasný během zápasu.

Do druhého poločasu sice vstoupila Sparta rychlou akcí, po které vytáhl Frýdkovu střelu na roh slovenský brankář Košický. Pak ale mohlo dvakrát udeřit na opačné straně. Nejprve po Costově podklouznutí zakončil sólo do tyče Mazza a vzápětí skončil Funtasův oblouček těsně vedle.

Sparta se vyrovnání dočkala v 56. minutě, kdy Frýdkův centr po zemi prošel až před volného Lafatu a letenský kapitán, který v pátek oslaví 34. narozeniny, poslal míč do prázdné branky. Vedení na svou stranu mohla Sparta strhnout jen o pár okamžiků později, jenže Krejčího vychytal Košický a domácí podržel i po hodině hry po tečované ráně Jiráčka.

V závěru ještě rozjitřila sparťanské emoce neuznaná branka, o kterou se po rohu postaral Lafata. Rozhodčí však navzdory protestům verdikt nezměnil a Sparta tak ani na čtvrtý pokus v Řecku nevyhrála. Po třech předchozích porážkách tam však poprvé bodovala.

ONLINE ASTERAS TRIPOLIS - SPARTA PRAHA SLEDUJTE ZDE>>>

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 9. • 21:05
Asteras Tripolis
Asteras Tripolis
1:1
ONLINE
17. září
21:05
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 2. Mazza

Hosté: 56. Lafata

Sestavy

Domácí: Košický – Lluy, Goian, Allocco, Giannoulis – Ederson (77. Hamdani), Iglesias – Fountas (66. Dimoutsos), Bertoglio (71. Fernández), Mazza – Giannou.

Hosté: Bičík – Frýdek, Mario Holek, Nhamoinesu, Hybš – Jiráček (83. Mareček) – Dočkal, Matějovský, Hušbauer (66. Fatai), Krejčí – Lafata.

Náhradníci

Domácí: Dimoutsos, Shkurtaj, Zisopoulos, Sankaré, Theodoropoulos, Hamdani, Fernández

Hosté: Štěch, Kováč, Brabec, Fatai, Mareček, Litsingi, Steinhöfer

Karty

Domácí: Ederson, Mazza, Iglesias

Hosté: Jiráček, Hybš, Nhamoinesu, Mario Holek, Frýdek, Matějovský

Rozhodčí

Strahonja – Modrič, Radič (všichni Chorv.)

Stadion

Utkání 1. kola skupiny K fotbalové Evropské ligy:

Asteras Tripolis - Sparta Praha 1:1 (1:0)

Branky: 2. Mazza - 56. Lafata. Rozhodčí: Strahonja - Modrič, Radič (všichni Chorv.). ŽK: Ederson, Mazza, Iglesias - Jiráček, Costa, Hybš, Holek, Frýdek, Matějovský.

Sestavy:

Tripolis: Košický - Jannulis, Allocco, D. Goian, Lluy - Mazza, Iglesias, Bertoglio (71. Fernández), Ederson (77. Hamdání), Funtas (66. Dimutsos) - Jannu. Trenér: Vergetis.

Sparta: Bičík - Frýdek, Holek, Costa, Hybš - Dočkal, Matějovský, Jiráček (83. Mareček), Hušbauer (66. Fatai), L. Krejčí - Lafata. Trenér: Ščasný.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud