Jonáš Bartoš
17. září 2015 • 23:33

Krejčího hradba. Pět důvodů, proč Plzeň nedostává góly

Vstoupit do diskuse
0
  • Viktoria zásadně zlepšila defenzivu.Viktoria zásadně zlepšila defenzivu.FOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Pět zápasů pod trenérskou dvojicí Krejčí, Horváth, nula obdržených branek. To už není náhoda. Viktoria Plzeň se drží na vítězné vlně, s výměnou na střídačce se výrazně zlepšila i defenziva mužstva. Série platí i po vstupu do základní skupiny Evropské ligy s Dinamem Minsk, které Západočeši doma porazili 2:0. Co vězí za zlepšenou obranou českého mistra?

  • Změna trenéra

    Nový trenér Plzně Karel KrejčíFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Deset inkasovaných branek v sedmi zápasech pod trenérem Koubkem, žádná v pěti duelech pod dvojicí Krejčí, Horváth. Tahle statistika vypovídá mnohé. Změna na střídačce přinesla potřebný impuls k tomu, aby hráči v defenzivě hráli opravdu zodpovědně, nedělali chyby a zároveň se nebáli řešit zapeklité rozehrávky konstruktivně. Obranná činnost se změnila jako mávnutím kouzelného proutku, právě od čistých kont se odvíjí současná vítězná šňůra Viktorie.

  • Jistý kapitán Procházka

    Obránce Václav Procházka patří mezi opory, na které v Plzni hodně spoléhajíFoto Michal Beránek (Sport)

    Na konci angažmá trenéra Koubka byl Václav Procházka často kritizovaný. Na nohou 31letého stopera přibývaly chyby, dokonce se mluvilo o jeho odchodu do zahraničí (Turecko). V polovině září se ale situace obrátila. Procházka zůstal, po potrestaném hříšníkovi Limberském převzal kapitánskou pásku a znovu je opravdovým lídrem defenzivy. Po odchodu Romana Hubníka je jasnou stoperskou jedničkou, jemuž patří zásadní podíl na fungující obraně.¨

  • Aktivní, vysunutý presink

    Plzeňský Jan Kovařík hraje pravidelně v základu.Foto Michal Beránek (Sport)

    Když Karel Krejčí a Pavel Horváth otevřeli kanceláře ve Štruncových sadech, dali svému týmu jasné zadání. Hrajte výš, chceme větší aktivitu dopředu! Jakmile Západočeši přešli na model, který šlapal pod trenérem Vrbou, začaly fungovat i zadní řady. Plzeň hraje mnohem výš na soupeřově polovině a nepouští své protivníky do nebezpečných akcí. Přesně takovým stylem doma přehrála i Dinamo Minsk.

  • Koncentrace

    Fotbalisté Plzně zlepšili koncovku.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Trenér Koubek už nevěděl, co by měl svým svěřencům víc zdůrazňovat. Plzeň si vytvářela šance, dostávala se do koncovky… Jenže góly nepřicházely, naopak stačily ojedinělé momenty a soupeř trestal. Největším problémem českého mistra na startu sezony byly právě zbytečné individuální chyby, které se podepsaly i na selhání s Maccabi. Ztrátu Ligy mistrů vedení klubu stále těžce vydýchává, v posledních týdnech ale je vidět znatelný progres. Po velkém zklamání se tým ještě víc semkl, hraje soustředěně a hráči nevyrábí chyby, které tým srážely.

  • Jistý Kozáčik

    Matúš Kozáčik v posledních zápasech Viktorii vždy podržel.Foto Dominik Bakeš (Sport)

    Plzeňský gólman platí za osvědčenou jistotu, v klubu a nyní i ve slovenské reprezentaci si vybudoval pozici týmové jedničky. Přesto na začátku sezony nebyly výkony 31letého brankáře úplně ideální. Několik branek padá na jeho vrub, s formou se v letních měsících příliš nepotkal. Také to je nyní minulostí. Kozáčik sice nemívá v zápasech příliš práce, ale když je potřeba, dokáže mužstvo podržet.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud