18. září 2015 • 13:23

Sbírka na uprchlíky? Je to nechutná akce, zní z kotle Plzně

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Část plzeňských příznivců při čtvrtečním duelu fotbalové Evropské ligy proti Dinamu Minsk protestovala proti sbírce na podporu uprchlíků. UEFA ve spolupráci s kluby totiž rozhodla, že z každé vstupenky na úvodní domácí zápas všech týmů půjde jedno euro jako pomoc při řešení současné imigrační krize v Evropě. Někteří plzeňští diváci s tím nesouhlasí, proto v úvodu nefandili; část příznivců dokonce prodala již koupené lístky a na zápas nepřišla.



"Dlouho po tom, co jsme se dozvěděli, že se UEFA rozhodla přispět z našich peněz na imigrační invazi, jsme se rozhodli utkání nenavštívit. Oželet jeden zápas je pro nás menším zlem než se byť jednou korunou spolupodílet na téhle nechutné akci. Fotbal milujeme, ale odmítáme se stát rukojmími ve hře o naši budoucnost. Každý ať si sáhne do svého svědomí," uvedl na Facebooku jeden z nejviditelnějších a nejaktivnějších plzeňských fanoušků Roman Bakala.

S krokem, který ve skutečnosti iniciovala Evropská asociace klubů ECA sdružující všech 80 účastníků Ligy mistrů a Evropské ligy, nesouhlasí například ani příznivci polského Lechu Poznaň, kteří bojkotovali čtvrteční zápas s Belenenses a před stadionem vyvěsili transparent "Stop islamizaci".

Za extrémisticky laděnou choreografii svých fanoušků dostala Plzeň pokutu 100 tisíc korun
Za extrémisticky laděnou choreografii svých fanoušků dostala Plzeň pokutu 100 tisíc korun

"Jistě uslyšíme, že politika do sportu nepatří. Tak si vzpomeňte, kdo nařídil držet minutu ticha za Mandelu, kdo nás trestá za naše názory, kdo nám neustále cpe hesla RESPECT a No Racism. Proto jsme se rozhodli k tomuto kroku," uvedl Bakala.

"Peníze, které dostaneme za prodané vstupenky, proto darujeme našim seniorům nebo nemocným dětem. Oni si zaslouží naši péči a pozornost. Nikoli ekonomické kobylky z Afriky a Arabského poloostrova," doplnil.

V Doosan areně tak v úvodu místo tradiční bouřlivé atmosféry a chorálů bylo nezvyklé ticho, což překvapilo i hráče. "Vůbec nevím, kvůli čemu to bylo. Říkal jsem si na začátku, co se děje. Fanoušci tam párkrát zařvali, ale nebylo to to, na co jsme zvyklí. Neměli jsme informace, že se to bude dít. Samozřejmě my diváky potřebujeme, aby nás trochu popohnali. Možná i kvůli tomu ten začátek tak vypadal," uvedl záložník a autor jedné z branek při výhře 2:0 Milan Petržela.

Hořava a Procházka po výhře Plzně: Všimli si, že se tolik nefandilo?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud