Karel Häring
1. října 2015 • 09:38

Villarreal? Nechceme tam jen běhat bez balónu, říká Procházka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z VILLARREALU | Jako jediný ze současného kádru Viktorie se už s Villarrealem utkal, ještě coby hráč Mladé Boleslavi. A jako jediný v historii Plzně vstřelil Václav Procházka gól španělskému týmu. Naváže dnes na něj někdo?



Západočeský klub se v evropských pohárech střetl s Barcelonou a Atlétikem Madrid. První tři zápasy skončily porážkami 0:2, 0:4 a 0:1. Až v tom čtvrtém se Viktoria prosadila. V prosinci 2012 se po rohovém kopu trefil Procházka a zajistil výhru.

„Ani mi nedošlo, že jsem jediný střelec. Proti Atlétiku jsme odehráli dobré zápasy, bohužel se to podařilo jen jednou. Během cesty do Španělska jsem si vzpomněl na to, že jsme na jejich stadionu dostali gól v poslední minutě. Byli jsme blízko dobrému výsledku a doufám, že tentokrát mít takovou smůlu nebudeme,“ prohlásil kapitán Viktorie na včerejší tiskové konferenci.

Jeho tým, který vstoupil do základní skupiny Evropské ligy výhrou nad Dinamem Minsk (2:0), čeká velmi těžká prověrka schopností. Villarreal po šesti kolech vede španělskou ligu, o víkendu si poradil právě s Atlétikem. „Na videu mi přišlo, že mají strašně rychlý přechod do útoku. Po zisku míče jdou do zakončení přímočaře, mají rychlé ofenzivní hráče a dobré střelce. V posledních zápasech se daří Baptistovi, na toho si musíme dát extra pozor,“ výstižně charakterizoval přednosti lídra La Ligy.

Procházka už se v kariéře s týmem přezdívaným „Žlutá ponorka“ jednou utkal. V sezoně 2007/2008 otevírala Mladá Boleslav soubojem s Villarrealem svou skupinu v Poháru UEFA. Prohrála 1:2, když jednu z branek vstřelil Santi Cazorla. „Zápas vypadal jednoznačně pro ně, my jsme se hlavně bránili, ale nakonec jsme mohli uhrát i bod,“ vybavil si z osm let starého utkání proti mužstvu, jež tehdy vedl Manuel Pellegrini, současný kouč Manchesteru City.

I poslední dvě jména ukazují, jak moc se kádr španělského týmu (logicky) změnil. „Nedokážu porovnat, jestli jsou teď silnější. Nečeká nás nic jednoduchého, ale myslím si, že Plzeň má určitě větší kvalitu než tehdejší Boleslav,“ prohlásil.

Jeho spoluhráč Milan Petržela se nechal slyšet, že vzhledem k běhavému stylu Villarrealu může být zápas fyzicky ještě náročnější než třeba před lety na Barceloně. „Tam nebo na Bayernu jsme běhali většinou bez míče, já hlavně věřím, že teď budeme běhat i s míčem na kopačkách a dostaneme se ke kombinaci a ke své hře. Fyzicky náročný to bude, vydáme ze všech sil, to jediné může přinést dobrý výsledek,“ doplnil Procházka, po jehož boku zřejmě nastoupí uzdravený Jan Baránek.

Zápas 2. kola základní skupiny Evropské ligy začíná ve 21.05.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud