1. října 2015 • 11:55

Horváth o plzeňském soupeři: Na videu vypadají hrůzostrašně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Bývalý plzeňský kapitán Pavel Horváth si před lety oblíbil Villarreal a vždycky si proti němu chtěl zahrát. Během dlouhé fotbalové kariéry se mu to nepovedlo, na stadion El Madrigal se podívá až dnes, kdy jako asistent bude na lavičce Viktorie v zápase skupiny Evropské ligy.



"Líbil se mi, když tam hrál Forlán a Riquelme, hráli semifinále Ligy mistrů. V tu dobu jsem si je hodně oblíbil, navíc ta přezdívka Žlutá ponorka. Teď se sem dostávám v trošku jiné pozici a trochu později, než jsem očekával. Ale doufám, že si to i tak užiju," řekl novinářům Horváth.

Netroufá si přímo srovnávat Villarreal s Plzní, i když jistou podobnost vidí. "Oba kluby jsou z malého města, ale srovnání... Kdybychom se dostali jako oni do semifinále Ligy mistrů, bylo by to prima," uvedl s úsměvem čtyřicetiletý Horváth.

Český mistr narazí na Villarreal v době, kdy poprvé v historii vede španělskou nejvyšší soutěž. "Ze soupeře ze španělské ligy, který se pravidelně pohybuje nahoře, samozřejmě respekt jde. Navíc v jejich současné formě, kdy jsou první. Výsledky nejsou náhodné, myslím, že dobře brání, mají nepříjemné útočníky. V některých chvílích to není úplně španělský fotbal, nese jim však úspěchy, nebudou od něj ustupovat," upozornil devatenáctinásobný reprezentant.

Zatímco Plzeň na úvod skupiny EL doma porazila Dinamo Minsk 2:0, svěřenci trenéra Marcelina prohráli ve Vídni s Rapidem 1:2. "Třeba budou nervózní. Myslím, že ve Vídni hráli v jiné sestavě, malé změny na krajích obrany, i v útoku byla jedna změna. Ale pořád jsou tam hráči z Jižní Ameriky, kteří jsou nadstandardní i na španělskou ligu," upozornil Horváth.

Přestože uznává velké kvality soupeře, Západočeši podle něj nejsou úplně bez šance. "Na videu to vždycky vypadá hrůzostrašně. Jenže je to sestřihané a vidíte jen to, co se soupeři povedlo. Ale je lepší, když máte respekt. Nesmí být přehnaný, jako se nám to stalo na Bayernu, ale myslím, že by to nyní hrozit nemělo," připomněl Horváth debakl Plzně 0:5 na půdě Bayernu Mnichov ve skupině Lize mistrů v říjnu 2013.

"Nevidím důvod, proč bychom si to s nimi neměli rozdat. Máme tři body z prvního zápasu. Když nás ale přejedou, zatleskáme jim," dodal bývalý záložník Sparty, Sportingu Lisabon, Galatasaraye Istanbul nebo japonského Kóbe.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud