Karel Häring
1. října 2015 • 15:23

Musíme ukázat, že jsme lepší, burcuje kouč Villarrealu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z VILLARREALU | Když španělský klub zahajoval své účinkování ve skupině, udělal trenér Marcelino pro zápas s Rapidem Vídeň deset změn v sestavě. Tak rozsáhlou obměnu už nyní neudělá. Důvod je jednoduchý. „Hrajeme o hodně,“ prohlašuje.



Porážkou v rakouské metropoli se favorit skupiny dostal pod tlak a dnes potřebuje z jeho pohledu zabrat. Každá další ztráta by situaci lídra španělské ligy zkomplikovala. „Náš soupeř má tři body a my žádný. Na domácím stadionu musíme vyhrát všechny zápasy,“ nechal se slyšet padesátiletý kouč.

Když se stočila řeč na Viktorii, mluvil o ní s respektem. „Očekáváme z její strany vysunutější presink, což nás bude nutit k tomu, abychom dobře kombinovali, překonávali jejich první linii a zároveň vymysleli dobrý strategický plán pro utkání.“

Muž, který dovedl Villarreal v minulé sezoně na šesté místo a nyní s ním po šesti kolech vede domácí soutěž, nepochybuje o tom, že jeho tým je papírově silnější. „Ale musíme to demonstrovat i na hřišti. A to bývá komplikované.“

Nicméně pro úspěch hodlá upravit i strategii s rotováním sestavy. Jestliže proti Rapidu vyslal – až na stopera Ruize – zcela odlišnou sestavu, než v předchozím ligovém duelu, pak na Plzeň nehodlá výrazně experimentovat.

„Dojde ke změnám, ale nebude jich tolik,“ přiznal. Je pravděpodobné, že protočí hráče na krajích, kteří jsou díky náročnému fyzickému stylu týmu opotřebovanější, než ti ve středu. A v útoku by neměl chybět momentálně nejznámější nositel žlutého dresu – Roberto Soldado.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud