1. října 2015 • 22:33

Paráda! Liberec dokázal obrat Marseille a veze výhru 1:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce senzačně vyhráli v druhém utkání základní skupiny F Evropské ligy v Marseille 1:0. Severočeši se celý zápas bránili, ale v 84. minutě z první střely hostů na branku rozhodl Vladimír Coufal. Slovan po úvodní prohře s Bragou získal první body do tabulky a zvýšil šanci na postup. Na třetím místě skupiny má stejně bodů jako Marseille, na vedoucí Bragu ztrácí tři body. V dalším duelu přivítá Liberec 22. října poslední Groningen.



Liberecký kouč Trpišovský udělal dvě změny v základní sestavě, když místo Bartla postavil na pravý kraj zálohy Rusa Jefremova a na hrotu útoku dostal přednost Rabušic před Bakošem.

Mohutný stadion Vélodrome s kapacitou 67 tisíc diváků zaplnilo jen deset tisíc fanoušků, i tak ale panovala slušná atmosféra a domácí favorit od začátku diktoval tempo. Aktuálně patnáctý tým francouzské ligy byl jasně silnější na míči i v kombinacích a Slovan se celou první půli prakticky jen bránil. Přesto tlaku domácích až do přestávky odolal.

VIDEO: Vítězný gól Vladimíra Coufala

Několika zákroky k tomu pomohl i brankář Koubek. Blýskl se především v jedenácté minutě, kdy vykopl Alessandriniho nebezpečnou střelu a poté vyrazil i Batshuayiho pokus. Několik závarů nebezpečně prolétlo malým pokutovým územím Liberce, hosté ale přežili i další šanci Alessandriniho, který v 27. minutě po pěkné kombinační akce střílel slabě mimo.

Chvíli před pauzou pak v poslední chvíli ukopl míč na roh Pokorný. Severočeši si v závěru první půle trochu zvykli na jiné tempo, než jaké znají z české ligy, ale větší šanci si v úvodním dějstvím nevytvořili.

Kouč Trpišovský poslal na trávník Bakoše místo Rabušice, jako první ale po pauze znovu zahrozili domácí a Silva po průniku jen těsně minul vzdálenější tyč. Po hodině hry se znovu blýskl Koubek, když dokázal zareagovat na Alessandriniho tečovanou střelu a dorážející Ocampos pak netrefil odkrytou branku.

Dvacet minut před koncem pálil Batshuayi a Bartošák jeho pokus v poslední chvíli srazil na roh. Marseille i dál udávala tempo a zdálo se, že Liberec bude rád za remízu. V 84. minutě ale Slovan zahrával roh, v domácím vápně vznikl závar, který zakončil Coufal, jenž prostřelil Mandandu a šokoval Vélodrome. Hosté pak už senzační výhru i díky dalšímu zákroku skvělého Koubka udrželi.

MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 10. • 21:05
Olympique Marseille
Olympique Marseille
0:1
ONLINE
1. října
21:05
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
Góly

Domácí:

Hosté: 84. Coufal

Sestavy

Domácí: Mandanda (C) – Isla (68. Dja Djedjé), Rolando, Rekik, Mendy – Romao, Silva – Alessandrini (82. B. Sarr), Cabella (71. Barrada), Ocampos – Batshuayi.

Hosté: Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák – Pavelka (C) – Josef Šural (89. Kerbr), Shala (74. Bartl), Sýkora, Jefremov – Rabušic (46. Bakoš).

Náhradníci

Domácí: Pelé, N'Koulou, Sparagna, Sarr, Barrada, De Ceglie, Dja Djedjé

Hosté: Hladký, Folprecht, Švejdík, Kerbr, Bartl, Bakoš, Mudra

Karty

Domácí: Rekik, Ocampos

Hosté: Pokorný, Bartošák, Koubek

Rozhodčí

Eskov – Mosyakin, Danchenko (všichni Rusko)

Stadion

Stade Vélodrome (Marseille)

Návštěva

10 040 diváků

2. kolo základní skupiny F fotbalové Evropské ligy:

Olympique Marseille - Slovan Liberec 0:1 (0:0)

Branka: 84. Coufal. Rozhodčí: Jeskov - Mosjakin, Dančenko - Bezborodov, Ivanov (všichni Rus.). ŽK: Rekik, Ocampos - Pokorný, Bartošák, Coufal, Koubek. Diváci: 10.040.

Sestavy:

Marseille: Mandanda - Isla (67. Dja Djedjé), Rolando, Rekik, Mendy - Romao, Silva - Alessandrini (82. Sarr), Cabella (71. Barrada), Ocampos - Batshuayi. Trenér: Míchel.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Sýkora, Pavelka - Jefremov, Shala (73. Bartl), Šural (89. Kerbr) - Rabušic (46. Bakoš). Trenér: Trpišovský.

Z V R P Skóre B
1. Braga 12 6 2 4 16:15 20
2. Marseille 8 4 1 3 13:9 13
3. Liberec 6 2 1 3 6:8 7
4. Groningen 6 0 2 4 2:8 2

Josef Šural se snaží obrat o míč Islu.
Josef Šural se snaží obrat o míč Islu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud