19. října 2015 • 13:07

Sparta bude proti Schalke bez kouče! Ščasný pyká za slova o sudím

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty se v Evropské lize budou muset v obou zápasech proti Schalke obejít bez trenéra Zdeňka Ščasného, který bude muset kvůli trestu od disciplinární komise zamířit jen na tribunu. Bude tak pykat za slova o ukradené výhře na půdě Asterasu Tripolis, kde Sparta v prvním kole po podivných neuznaných gólech jen remizovala 1:1. 



Kouč navíc musí zaplatit pokutu 3000 eur (zhruba 81.000 korun) a má dvouletou podmínku na jedno utkání. Pražský celek o trestu informoval na svém webu.

Spartu čeká první duel s Schalke 04 ve čtvrtek, kdy proti favoritovi skupiny K nastoupí na jeho hřišti v Gelsenkirchenu. Ščasného zastoupí asistenti Zdeněk Svoboda se Stanislavem Hejkalem. Domácí odvetu sehrají sparťané 5. listopadu.

Ščasný po remíze 1:1 v řeckém Tripolisu prohlásil, že rozhodčí (Chorvat Marijo Strahonja) jeho týmu ukradl výhru.

"Dali jsme dvě regulérní branky - v první půli nebyl ofsajd Jiráčka a také druhý v závěru měl platit. A nebyly to jediné chyby. Ale moji řečtí přátelé mě varovali, že se to může stát. Co předvedl rozhodčí, byla ostuda fotbalu, a nebojím se říct, že to dělal vědomě. Věděl, co dělá," řekl bývalý kouč Panathinaikosu Atény po zápase, v němž Sparta od druhé minuty prohrávala a remízu jí zajistil gól Davida Lafaty z úvodu druhého poločasu.

Ščasný po prohře s CSKA: Rozhodčí hrubě ovlivnil utkání
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud