22. října 2015 • 20:49

Odvážná Sparta sahala po výhře. Remízu Schalke zachránil Sané

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty remizovali v utkání 3. kola základní skupiny K na hřišti favorizovaného Schalke 2:2. Hosté sice po úvodní brance Franca di Santa otočili po přestávce skóre zásluhou Kehindeho Fataie a Davida Lafaty, za domácí ale vyrovnal Leroy Sané. Letenský celek tak jako první obral německého soupeře o body a v tabulce na něj na druhém místě ztrácí stále dva.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 10. • 19:00
FC Schalke 04
FC Schalke 04
2:2
ONLINE
22. října
19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 6. Di Santo, 73. Sané

Hosté: 50. Fatai, 63. Lafata

Sestavy

Domácí: Fährmann – Caiçara, Höwedes (C), Ayhan (62. Geis), Kolašinac (84. Aogo) – Højbjerg (62. Sané), Goretzka, Neustädter, Meyer – Di Santo, Choupo-Moting.

Hosté: Bičík – Mareček, Brabec, Nhamoinesu, Hybš – Jiráček – Konaté (62. Lafata), Dočkal (C), Matějovský (90+2. Hušbauer), Krejčí – Fatai (88. Mario Holek).

Náhradníci

Domácí: Aogo, Geis, Gspurning, Matip, Riether, Sané

Hosté: Štěch, Steinhöfer, Lafata, Juliš, Holek, Hušbauer

Karty

Domácí: Højbjerg

Hosté: Nhamoinesu, Hybš

Rozhodčí

A. Soares – Tavares, P. Soares

Stadion

Veltins Arena, Gelsenkirchen

Sparta nastoupila bez kapitána Lafaty, který zůstal jen na lavičce. Do útoku se tak postavil Kehinde Fatai a na pravé straně zálohy dostal v základní sestavě příležitost Timéoko Konaté. Pražané, jimž na lavičce chyběl také potrestaný trenér Ščasný, museli navíc udělat těsně před výkopem další změnu v sestavě. Při rozcvičce se totiž zranil Frýdek a na levý kraj obrany se musel postavit Hybš.

Do první šance pod kvůli dešti zataženou střechou Veltins Areny se sice dostal hostující Konaté, pak ale udeřilo Schalke. Na přímý kop si naskočil nehlídaný Di Santo a připsal si čtvrtou trefu v soutěži. Druhý gól mohl po rychlém brejku přidat Höjbjerg, Bičík ho ale vychytal.

Sparta výrazněji zahrozila až v závěru poločasu, kdy se do velmi dobré pozice dostal Dočkal, jenže vystřelil slabě a navíc doprostřed. Podobně dopadl v nastavení Krejčí, kterému včas odkopli míč obránci.

Kehinde Fatai se raduje se spoluhráči ze Sparty z vyrovnávacího gólu proti Schalke
Kehinde Fatai se raduje se spoluhráči ze Sparty z vyrovnávacího gólu proti Schalke

Gólu se Sparta dočkala až v úvodu druhého poločasu, kdy se k odraženému míči po nepovedeném odkopu jednoho ze stoperů Schalke dostal Fatai a zamířil přesně k tyči. Postaral se tak o vůbec první branku, kterou Schalke ve skupině inkasovalo.

Domácí okamžitě přitlačili a nebezpečně střílel Choupo-Moting. Po hodině hry dokonce dali gól, ale rozhodčí ho kvůli ofsajdu neuznali. Ve stejné minutě navíc přišel na hřiště i střídající Lafata a byl to právě on, kdo o chvíli později poslal Spartu do vedení, když se k němu odrazil míč po rohovém kopu.

Schalke se poté dlouho nemohlo dostat do hry, jenže v 73. minutě z ničeho nic utekl Sané a po kličce Bičíkovi vyrovnal. Utkání se díky jeho zásahu dohrávalo v bouřlivé atmosféře, ani to však už na konečném výsledku nic nezměnilo.

Další zápas v Evropské lize čeká Spartu za dva týdny doma na Letné opět proti Schalke. Také v něm se bude muset naposledy obejít bez Ščasného na lavičce.

Utkání 3. kola skupiny K fotbalové Evropské ligy:

Schalke - Sparta Praha 2:2 (1:0)

Branky: 6. Di Santo, 73. Sané - 50. Fatai, 63. Lafata. Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares (všichni Portug.). ŽK: Höjbjerg - Costa, Hybš. Diváci: 51.244.

Sestavy:

Schalke: Fährmann - Caicara, Höwedes, Ayhan (61. Geis), Kolašinac (83. Aogo) - Höjbjerg (61. Sané), Goretzka, Neustädter, Meyer - Di Santo, Choupo-Moting. Trenér: Breitenreiter.

Sparta: Bičík - Mareček, Brabec, Costa, Hybš - Konaté (61. Lafata), Dočkal, Jiráček, Matějovský (90.+1 Hušbauer), Krejčí - Fatai (88. Holek). Trenér: Svoboda.

Z V R P Skóre B
1. Sparta 12 6 4 2 21:12 22
2. Schalke 8 4 3 1 15:6 15
3. Asteras 6 1 1 4 4:12 4
4. Apoel 6 1 0 5 3:12 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud