22. října 2015 • 22:58

Plzeň si komplikuje postup. Na hřišti Rapidu prohrála 2:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně si výrazně zkomplikovali boj o postup ze skupiny E Evropské ligy. Ve 3. kole prohráli 2:3 na hřišti Rapidu Vídeň, který má naopak s devíti body jarní boje na dosah. Plzeň je se třemi body na třetím místě tabulky a musí vyhrát zbylé tři zápasy, aby měla postup ve svých rukou. Viktoria přitom vedla gólem Ďuriše, ale Steffen Hofmann, Schaub a Petsos skóre otočili. Hrošovský už jen snížil.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 10. • 21:05
SK Rapid Vídeň
SK Rapid Vídeň
3:2
ONLINE
22. října
21:05
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 34. S. Hofmann, 52. Schaub, 68. Petsos

Hosté: 12. Ďuriš, 76. Hrošovský

Sestavy

Domácí: Novota – Pavelić, Dibon, M. Hofmann, Stangl – Petsos, Schwab – Schaub (80. Huspek), S. Hofmann (C) (62. Grahovać), Kainz – Prosenik (68. Jelić).

Hosté: Kozáčik (C) – Rajtoral, Baránek, Hejda, Limberský – Hrošovský, Vaněk (80. Holenda) – Kopic (58. Petržela), Hořava (58. Kolář), Kovařík – Ďuriš.

Náhradníci

Domácí: Knoflach, Sonnleitner, Huspek, Auer, Grahovać, Alar, Jelić

Hosté: Bolek, Matějů, Kolář, Kučera, Petržela, Holenda, Mahmutovič

Karty

Domácí: Dibon

Hosté: Kovařík

Rozhodčí

Pawson – Kirkup, Betts – Madley, Mason (všichni Anglie)

Stadion

Ernst-Happel-Stadion, Wien

Před zápasem sklidil bouřlivé ovace Antonín Panenka, který oblékal dres Rapidu v letech 1981 až 1985 a přijal pozvání na utkání stejně jako další bývalí čeští hráči vídeňského celku Radek Bejbl, Marek Kincl a René Wágner.

V úvodu zápasu sledovali, jak domácí hnáni 35 tisíci fanoušky měli územní převahu a aktivním napadáním dostávali Plzeň do problémů. Zahrozil ale jen ofenzivně laděný levý bek Stangl křížnou střelou po zemi, kterou brankář Kozáčik zneškodnil.

To Plzeň z první vážnější šance otevřela skóre. Zatímco se domácí dožadovali odpískání souboje Hořavy se Stanglem, hosté zaútočili. Z pravé strany to ještě nevyšlo, ale zleva už ano. Centr Kovaříka na přední tyči tečoval Ďuriš mezi nohy brankáře a potvrdil střeleckou formu. Trefil se už podesáté z posledních deseti utkání.

Rapid musel ještě přidat a zamkl soupeře na jeho polovině. Ale Viktoria se úspěšně bránila, i když se domácí fanoušci bouřlivě dožadovali penalty za ruku Limberského. Neuspěl ani Stangl a kapitán Steffen Hofmann se jen zastřeloval.

Michal Ďuriš po zmařené šanci.
Michal Ďuriš po zmařené šanci.

Ve 34. minutě ale Rapid potvrdil, že si umí pomoci ze standardní situace. Kozáčik nejistým zákrokem daroval domácím roh, po signálu se ke střele z 20 metrů dostal Hofmann a trefil se po zemi k tyči. Kozáčik měl zakrytý výhled a nestihl zareagovat.

Hned vzápětí mohl vrátit Plzni vedení Ďuriš, ale tentokrát ho brankář Novota se štěstím vychytal. Poradil si i s hlavičkou Hejdy po rohovém kopu.

V 52. minutě ale Rapid dokonal obrat. Vyšla mu akce na hranici ofsajdu, přetažený centr vrátil na malé vápno Pavelic a zřejmě v těsném ofsajdu stojící Schaub dostal míč do branky hrudí.

Rázem to byla Plzeň, kdo musel tvořit. Hořava ale v dobré pozici přestřelil. Rapid měl prostor na brejky a přidal ještě další gól. Navíc kuriózní. Petsos centroval, míče se však nikdo z naskakujících hráčů nedotkl a překvapený Kozáčik jen sledoval, jak mu zapadá do branky. Dalšímu gólu zabránil na poslední chvíli Hejda skluzem.

Čtvrt hodiny před koncem vykřesal naději Hrošovský technickou střelou k tyči, kterou překonal spoluhráče ze slovenské reprezentace Novotu. Byl to jeho první gól za Plzeň od května 2014. Ale víc už Viktoria nestihla.

Utkání 3. kola skupiny E fotbalové Evropské ligy:

Rapid Vídeň - Viktoria Plzeň 3:2 (1:1)

Branky: 34. S. Hofmann, 52. Schaub, 68. Petsos - 12. Ďuriš, 76. Hrošovský. Rozhodčí: Pawson - Kirkup, Betts (všichni Angl.). ŽK: Dibon - Kovařík. Diváci: 38.400.

Sestavy:

Rapid: Novota - Pavelic, Dibon, M. Hofmann, Stangl - Petsos, Schwab - Schaub (80. Huspek), S. Hofmann (62. Grahovac), Kainz - Prosenik (68. Jelič). Trenér: Barešič.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Hejda, Limberský - Vaněk (80. Holenda), Hrošovský - Kopic (58. Petržela), Hořava (58. D. Kolář), Kovařík - Ďuriš. Trenér: K. Krejčí.

Z V R P Skóre B
1. Villareal 14 9 3 2 23:13 30
2. Rapid Vídeň 8 5 0 3 10:16 15
3. Plzeň 6 1 1 4 8:10 4
4. Din. Minsk 6 1 0 5 3:11 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud