Jonáš Bartoš
22. října 2015 • 23:10

Ovace vestoje pro Panenku! Legenda Rapidu prorokovala prohru Plzně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z VÍDNĚ | Na fotbale ve Vídni to vřelo! Fanoušci domácího Rapidu vytvořili při utkání s Viktorií Plzeň výtečnou kulisu. Slušně zaplněný stadion Ernsta Happela před výkopem mohutně aplaudoval i legendě české kopané Antonínu Panenkovi. Autor vršovického dloubáku v rakouském klubu strávil čtyři roky, na což domácí příznivci nezapomněli a ve chvíli, kdy vstoupil na hrací plochu, mu dlouze tleskali vestoje. To se opakovalo i v poločasové pauze, kdy navíc Panenka na hrací ploše předpovídal výhru domácích.



Panenka přišel na vídeňský trávník poprvé zhruba dvacet minut před zahájením utkání. Jakmile moderátor vyřkl jeho jméno, fanoušci ožili. Hlasitě tleskali a vytvořili nádherné přivítání muži, který v klubu nastupoval v letech 1981 – 1985, ve 126 zápasech nastřílel 63 branek.

Když pak dorazil na plochu ještě o poločasové přestávce, dočkal se ještě bouřlivějšího přivítání. Navíc když prohlásil, že věří ve výhru domácího Rapidu. Na umění slavného českého fotbalisty lidé ve Vídni v žádném případě nezapomněli, což legendárního hráče viditelně potěšilo.

Domácí fanoušci ve čtyřicetitisícovém kotli udělali utkání báječnou kulisu. Od hřiště sice publikum dělí atletická dráha, nicméně na atmosféře se to vůbec nepodepsalo. Domácí těsně před výkopem předvedli za brankou nádherné choreo, celou dobu hlasitě povzbuzovali. Vše slušně a pozitivně, bez dýmovnic, světlic či zbytečných hanlivých projevů.

Překřičet domácí dav se hodně snažili i fanoušci plzeňské Viktorie. Do Vídně přijelo okolo tří tisícovek příznivců, aby podpořili svůj klub v důležité bitvě Evropské ligy. V horních patrech tribuny za brankou o sobě také dávali vědět, i když to proti domácí přesile měli při fandění hodně složité. Ale jejich choreo taky stálo za to.

Fanoušky z Plzně bylo vidět po celém městě už během dne před utkáním. Po prohlížení památek se večer sešli v Prateru, známé vídeňské oblasti plné zábavných atrakcí. Odtud společně došli na nedaleko umístěný stadion, kde sledovali napínavou fotbalovou bitvu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud